SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Rebutjada l’apel·lació de Trump a la suspensió del seu veto migratori

Es manté el bloqueig a la seua ordre de tancar l’entrada a ciutadans de set països musulmans || El president diu que culparà el sistema judicial si “passa res” dolent

El president dels Estats Units, Donald J. Trump, i la primera dama, Melania Trump.

El president dels Estats Units, Donald J. Trump, i la primera dama, Melania Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia dels Estats Units va rebutjar ahir l’apel·lació del president Donald Trump per mantenir el veto migratori que impedeix l’entrada al país de ciutadans de set països de majoria musulmana. La Fiscalia General de Washington va informar, en el seu compte de Twitter, d’aquesta decisió judicial contra el recurs presentat per Trump.

El Govern va iniciar un procés d’apel·lació de la decisió d’un jutge federal que divendres passat va suspendre l’aplicació del veto migratori imposat per la Casa Blanca als ciutadans de set països de majoria musulmana (Líbia, el Sudan, Somàlia, Síria, l’Iraq, l’Iran i el Iemen).

En un breu document presentat davant de la Cort d’Apel·lacions del Novè Districte, amb seu a San Francisco, Donald Trump i el seu gabinet van apel·lar formalment la decisió judicial que ha bloquejat temporalment la polèmica ordre executiva i ha obert de nou les portes del país a milions d’immigrants i refugiats.

La notificació d’apel·lació es va presentar en nom de Trump, el secretari de Seguretat Nacional, John Kelly; el secretari d’Estat, Rex Tillerson, i els Estats Units d’Amèrica. Tots ells “apel·len per la present davant de la Cort d’Apel·lacions del Novè Districte la decisió del 3 de febrer”, que “restringeix l’aplicació de part de l’ordre executiva del 27 de gener per protegir el país de l’entrada de terroristes estrangers”, segons la notificació presentada davant del tribunal.

Després d’aquesta decisió, el govern de Trump pot ara recórrer davant del Tribunal Suprem. De fet, ahir mateix va dir que el sistema judicial del país tindrà la culpa si “passa res” dolent arran de la suspensió del seu veto migratori i que el seu Govern està examinant els immigrants i refugiats que arriben al país.

“Simplement no puc creure’m que un jutge hagi posat el nostre país en tant perill. Si passa res, la culpa serà seua i del sistema judicial. La gent s’està colant. Malament!”, va escriure a Twitter.

“He instruït el departament de Seguretat Nacional a examinar la gent que arriba al nostre país molt acuradament. Els tribunals estan fent molt difícil aquesta feina!”, va afegir.

tracking