SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Sol·liciten cinc anys per a Matas per prevaricació i frau

Per finançar campanyes electorals del PP amb diners B || S’enfronta també a entre cinc i onze anys pel ‘cas Nóos’

L’expresident del Govern balear Jaume Matas.

L’expresident del Govern balear Jaume Matas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció de les Balears demana cinc anys de presó per a l’expresident del Govern i antic líder del PP balear Jaume Matas per prevaricació, falsedat i frau per haver beneficiat l’empresa Over Marketing a canvi de serveis de publicitat electoral per al seu partit.

El fiscal Pedro Horrach sol·licita la mateixa condemna per idèntics delictes per a José María Rodríguez, que quan van ocórrer els fets, durant la legislatura 2003-2007, era conseller d’Interior i secretari general del PP.

Segons la Fiscalia, el PP va abonar en diner negre uns 181.000 euros a l’amo d’una empresa

El ministeri públic demana igualment cinc anys de presó com a cooperadora necessària per a la que va ser secretària general tècnica de la conselleria d’Interior amb Rodríguez, María Luisa de Miguel, i un any de presó per a Daniel Mercado, amo de l’empresa de publicitat, involucrada en dos subpeces més d’aquest cas, que al seu torn és la peça 27 del cas Palma Arena.

Jaume Matas, que va estar empresonat per la primera peça jutjada del cas Palma Arena i sobre el qual pesa una altra condemna ferma per corrupció, està pendent de sentència pel cas Nóos, en el judici del qual la Fiscalia va demanar per a ell cinc anys de presó i l’acusació popular, onze. Horrach situa els fets enquadrats en aquesta subpeça 3 del cas Over, que es refereixen estrictament a dos contractes presumptament il·legals d’Interior amb empreses del grup Over Marketing, en el context del pagament de deutes per treballs electorals realitzats al marge de la comptabilitat oficial del PP declarada als òrgans de fiscalització.

Relata que per a les eleccions autonòmiques del 2007, el gerent del PP i cunyat de Matas, Fernando Areal, va pagar a Daniel Mercado gairebé 72.000 € en diner negre per serveis publicitaris preelectorals, com va confessar Areal en el judici d’una peça de Palma Arena. En total, en aquella campanya, segons la Fiscalia, el PP va abonar en B uns 181.000 euros a l’amo d’Over Maketing, que en la del 2003 també va realitzar treballs electorals no declarats pels quals va cobrar en negre uns 24.000 euros.

tracking