SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Iglesias creu que van donar massa poder a Errejón

Estudia deixar de ser diputat si perd || Més de 100.000 simpatitzants del partit ja han participat en les votacions

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bretxa que existeix entre el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari polític, Íñigo Errejón, s’accentua a mesura que avança la campanya interna i s’atansa la II Assemblea Ciutadana Estatal de Vistalegre d’aquest cap de setmana, de la qual sortirà la nova direcció del partit i el nou rumb polític i organitzatiu.

A dos dies que es tanquin les urnes que determinaran el futur de la formació, Iglesias i Errejón i, sobretot, els seus equips, estaven ahir més allunyats que mai. Per exemple, Iglesias va reconèixer que va ser “un error col·lectiu” donar “tant poder” a Errejón, número dos del partit, secretari polític de la formació i portaveu al Congrés. Així mateix, va afirmar que si les seues propostes resulten derrotades al Congrés de Vistalegre no només dimitirà com a secretari general sinó que es plantejarà deixar de ser diputat.

Iglesias amenaça de deixar també el seu escó si surt derrotat de l’Assemblea d’aquest cap de setmana

Per la seua part, Errejón va voler deixar clar que sí que està anant “de cara”, davant de les crítiques de Pablo Iglesias, ja que està defensant unes idees i assumint que, per això, pot perdre les seues posicions. “No se m’ocorre una manera d’anar més de cara”, va manifestar.

Va dir que no veu risc de ruptura després de la II Assemblea Ciutadana de Vistalegre d’aquest cap de setmana, malgrat que sí que va reconèixer que el seu partit “pot sortir tocat” a causa de l’escalada de tensió

Tant el secretari general com Errejón van afirmar que a partir del dia 13 s’ha de buscar la unitat i que han “de remar junts”, encara que a les intervencions públiques també hi ha matisos que denoten les seues diferències sobre com aconseguir aquest objectiu.

Les votacions obertes a Podem des de dissabte passat per elegir la nova direcció del partit i els nous estatuts havien obtingut a migdia ahir una participació de 101.134 simpatitzants dels aproximadament 455.000 inscrits cridats a votar. Els resultats es donaran a conèixer diumenge i també hi ha disparitat d’opinions sobre com poden quedar les coses.

tracking