SEGRE

POLÍTICA PARTITS

“La secessió és una amputació que cap cirurgià podria salvar”

Adverteix Rajoy i assegura que no “comerciarà” amb un procés que passa per sobre de la Constitució || Catalunya centra el seu discurs final al congrés del PP

Mariano Rajoy va començar ahir el discurs final del congrés del PP davant una gran bandera espanyola.

Mariano Rajoy va començar ahir el discurs final del congrés del PP davant una gran bandera espanyola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, va tancar ahir el congrés del PP amb un discurs centrat en Catalunya i un avís als independentistes, que no pensa cedir als seus reclams ni “comerciar” amb un procés que passa “per sobre” de la Constitució. Va fer una crida a la resta de forces polítiques, a les quals va insistir que estan, com ell, obligades a dialogar per garantir una Espanya governable.

Mariano Rajoy va clausurar ahir el conclave dels populars amb el missatge reiterat que, encara que està disposat a parlar amb la Generalitat, “no és possible cap negociació sobre el compliment de la llei”. Va començar el seu discurs amb la imatge d’una enorme bandera espanyola darrere d’ell i va advertir que la independència de Catalunya suposaria una “amputació” que no podria salvar “cap cirurgià”.

Crides a l’oposició al diàleg per tirar endavant els Pressupostos de l’Estat, encara per presentar

Va dir que la Constitució es pot canviar sempre que ho vulgui el conjunt dels espanyols, encara que ell, va advertir, no ho recomana. “Tot això del procés secessionista és un disbarat”, va dir Rajoy, segur que aquesta és la posició de la “immensa majoria” dels espanyols i per això la defensarà.

Per això, va insistir, no pensa “comerciar” “sobre un procés que passa per sobre de la Constitució”, que pretén la “fractura d’Espanya i la liquidació de la sobirania nacional”. “Ningú ens pot demanar que siguem còmplices d’aquesta arbitrarietat i no ho farem”, va afegir.

Va reiterar així que no és possible cap negociació sobre si es pot o no complir la llei, i quina part d’aquesta es pot desobeir, una cosa que segons la seua opinió és molt fàcil d’entendre encara que altres no ho admetin “de forma premeditada”.

Si Catalunya va ser el seu missatge més rellevant de la jornada, el diàleg amb les forces polítiques va ser el segon, quan encara està sense presentar el projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat.

Treu pit de la seua gestió: “Abans tot era hivern, avui primavera”Mariano Rajoy tot just va parlar en el seu discurs final el congrés del partit, encara que sí que va enviar un missatge als seus compromissaris, afiliats i simpatitzants, que continuïn “sostenint” el PP i dedicant-se a la política perquè “val la pena”. I va treure pit de la seua gestió al comparar la situació d’Espanya en l’anterior congrés del PP, fa cinc anys, amb la d’ara: “Abans tot era hivern i ara vivim una primavera, si voleu, tèbia, però plena de promeses.” Amb frases com aquesta acabava Rajoy la clausura del conclave a la Caja Mágica mentre a la plaça de toros de Vistalegre es coneixia la victòria de Pablo Iglesias a Podem. Al sortir del congrés, Rajoy va rebutjar la idea que aquest resultat en la formació morada pugui perjudicar el Partit Popular. Poc abans la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, havia anomenat el partit morat “casta populista”.

tracking