SEGRE

CORRUPCIÓ IMPUTACIÓ

Allau de peticions de dimissió del president de Múrcia, ja imputat

Acusat per un cas urbanístic quan era alcalde de Puerto Lumbreiras || Ciutadans demana al PP que proposi un altre candidat i Rajoy reclama “prudència”

El president de la regió de Múrcia, Pedro A. Sánchez, imputat pel ‘cas Auditori’.

El president de la regió de Múrcia, Pedro A. Sánchez, imputat pel ‘cas Auditori’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, declararà el dilluns 6 de març com a imputat en el cas Auditori de suposada corrupció urbanística quan era alcalde de Puerto Lumbreras. Serà investigat per prevaricació continuada, frau, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, el magistrat instructor del denominat cas Auditori, Julián Pérez-Templado, va iniciar les diligències prèvies per investigar el projecte, adjudicació, execució i recepció de les obres d’aquest auditori en l’època en què Sánchez era alcalde de Puerto Lumbreiras.

Sánchez va assegurar que va demanar en diverses ocasions al fiscal en cap de la regió poder comparèixer davant d’ell i “poder ajudar en la investigació” però “se li va negar” aquesta participació. Ahir va afegir que ara pot acudir el 6 de març a declarar “per aclarir, i com abans s’aclareixi tot, millor”.

El secretari general del PSOE de Múrcia i portaveu del Grup Parlamentari Socialista en l’Assemblea Regional, Rafael González Tovar, va exigir ahir a Sánchez que presenti la seua dimissió “immediata” perquè és l’“única sortida digna” que li queda.

El secretari general de Podem Regió de Múrcia, Óscar Urralburu, va anunciar que iniciarà una ronda de consultes amb els grups parlamentaris per promoure una moció de censura contra Sánchez.

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, també va demanar la dimissió del president murcià i va instar el PP a proposar un altre candidat.

Al seu torn, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va demanar ahir “prudència” i respecte a la “presumpció d’innocència” del president de Múrcia i va recordar que en el passat l’han afectat altres casos que després han estat arxivats. D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco va processar ahir vint persones en la peça sobre la xarxa Púnica a Múrcia, entre els quals no figuren el president de la regió, Pedro Antonio Sánchez, ni la senadora Pilar Barreiro, al ser aforats.

tracking