SEGRE

EUA POLÍTICA

EUA dóna un ultimàtum als aliats perquè augmentin la despesa militar

Pence expressa el “fort compromís” estatunidenc amb la UE || La reforma de l’‘Obamacare’ i una nova ordre migratòria, els reptes del segon mes de Trump

Pence es va reunir ahir amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Pence es va reunir ahir amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident dels EUA, Mike Pence, va donar ahir de termini fins a finals del 2017 perquè el Canadà i els aliats europeus facin “progressos reals” en la seua contribució financera i el repartiment de càrregues a l’OTAN, mentre que va evitar aclarir si els Estats Units recolzen que cap país més surti de la Unió Europea després del Regne Unit. “És el moment per a accions, no paraules”, va avisar el vicepresident nord-americà en roda de premsa conjunta amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, al finalitzar la seua trobada a la seu de l’Aliança Atlàntica.

El president nord-americà va deixar clar que espera que la resta d’aliats “facin més” per costejar la defensa comuna i que espera “progressos reals abans de finals del 2017”, va explicar Pence, que va reconèixer desconèixer com compliria els Estats Units l’amenaça de reduir el seu compromís amb l’OTAN si la resta dels aliats no augmenta la despesa en defensa, tal com va avisar la setmana passada el cap del Pentàgon, James Mattis.

Hores abans, Pence va traslladar als dirigents de la UE el “fort compromís” del president, Donald Trump, de seguir cooperant amb la Unió Europea i va confiar en el reforç de les relacions polítiques i econòmiques, així com per combatre el terrorisme islamista, al marge de les seues “diferències”. “El compromís dels Estats Units amb la Unió Europea és ferm i durador”, va prometre el vicepresident nord-americà, que va confiar a “aprofundir” les relacions polítiques i econòmiques als dos costats de l’Atlàntic.

Trump va complir ahir un mes a la Casa Blanca marcat per la polèmica, mentre encara té pendents grans reptes, com la promesa de desmantellar la reforma sanitària del seu antecessor, Barack Obama, i anunciar una nova ordre executiva sobre immigració.

Dimarts que ve anirà al Congrés per oferir un discurs en una sessió conjunta del Legislatiu, en la qual delinearà els objectius i les claus de la seua agenda. També s’espera que doni a conèixer el seu pla de reforma fiscal, que ha promès que inclourà “les retallades d’impostos” més grans tant per a empreses com per a treballadors des de la presidència de Ronald Reagan a la dècada del 1980.

tracking