SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump ordena accelerar la deportació d’‘il·legals’

Contractarà 15.000 nous agents i comença a planificar el mur amb Mèxic || Polèmica per un ultra que “aprova” la pedofília

Trump, durant la visita al Museu Nacional d’Història.

Trump, durant la visita al Museu Nacional d’Història.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del president Donald Trump va establir ahir les noves directrius de control migratori als Estats Units, entre les quals accelerar el procés de deportació d’immigrants indocumentats i contractar 15.000 nous agents migratoris.

Entre les directrius, firmades pel secretari de Seguretat Nacional, John Kelly, figura la contractació d’un total de 10.000 nous agents per al Servei d’Immigració i Control de Duanes (ICE) i 5.000 més de l’Oficina de Duanes i Fronteres (CBP).

Donald Trump afirma que l’antisemitisme és una cosa “horrible” que “ha de cessar”

Així mateix, s’especifica un canvi a les polítiques que precisa que no únicament es perseguirà els immigrants indocumentats amb càrrecs criminals violents, sinó també aquells que hagin “abusat” dels beneficis públics o que, “segons el parer d’un agent d’immigració, puguin suposar un risc per a la seguretat pública i la seguretat nacional”.

L’Administració nord-americana tan sols preveu deixar fora dels plans de lluita contra la immigració il·legal al país i l’expulsió d’indocumentats aquells que van arribar sent menors d’edat, els coneguts com a dreamers.

Al seu torn, Kelly va donar instruccions per començar la planificació de la construcció del mur que Donald Trump vol construir a la frontera amb Mèxic per impedir la immigració d’aquest país.

Per la seua banda, Trump va afirmar que l’antisemitisme és una cosa “horrible” que “ha de cessar”, en la condemna a les recents amenaces contra centres jueus de tot el país. “L’antisemitismeés horrible. I cessarà i ha de cessar”, va afirmar el president nord-americà després de recórrer el Museu d’Història i Cultura Afroamericana, inaugurat el setembre passat.

En un altre ordre de coses, la Conferència d’Acció Política Conservadora (CPAC), a la qual tenien previst assistir tant el president dels Estat Units com els seus principals assessors, va retirar la invitació a l’editor ultradretà Milo Yiannopoulos a causa d’uns polèmics vídeos en els quals “aprovava” la pedofília.

tracking