SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

El sumari del ‘cas 3%’ torna a implicar el lleidatà Rosell en l’adjudicació de contractes

Per l’adjudicació d’un CAP a una constructora || Un empresari declara que Mas li va donar instruccions sobre pagaments a CDC i un altre, que Gordó el va instar a abonar comissions per contractes a Lleida

Mas mostra, amb nous associats del PDeCAT, una llibreta de la formació en la presentació del partit ahir a Barcelona.

Mas mostra, amb nous associats del PDeCAT, una llibreta de la formació en la presentació del partit ahir a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sumari del cas 3%, sobre presumpte pagament de comissions per part de constructores a CDC, implica encara més l’exdirector de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat, el lleidatà Josep Antoni Rosell, en el procés.

En concret, el nom de Rosell surt a l’agenda de l’extresorer de CDC Andreu Viloca, el mediador del 3% segons assenyalen els fiscals, la persona responsable de la presumpta concessió d’obra pública a canvi de comissions. El lleidatà apareix a les notes de Viloca respecte a l’adjudicació a Rogasa de la construcció del Centre d’Atenció Primària de Prats del Lluçanès. Segons l’agenda de l’extresorer, no només es va posar en contacte amb Rosell durant la tramitació d’aquest contracte, sinó que tenia entre la documentació l’anunci de la licitació del 2011.

Arrimadas creu que l’antiga CDC es va fer independentista per fugir de la justícia espanyola

El nom de Rosell no és l’únic, tanmateix, que destaca entre els documents trobats en l’escorcoll del despatx de Viloca i també vinculen Daniel Osàcar, el seu antecessor al càrrec.

D’altra banda, segons va publicar ahir El Mundo, un empresari va declarar en secret davant del jutge que instrueix el cas 3% que l’expresident Artur Mas li va donar instruccions sobre pagaments irregulars a CDC en una reunió amb l’exconseller de Justícia Germà Gordó.

A més, un altre empresari va declarar, també en secret, que Gordó era l’interlocutor de Convergència i Unió amb els empresaris per a les donacions. Segons el seu testimoni, va arribar a mantenir una reunió al Parlament “amb un diputat que actuava en representació de Gordó” i que li va demanar que realitzés una sèrie d’entregues de diners a la formació política a canvi de l’adjudicació de contractes públics a Lleida.

Mas acusa l’Estat d’anar a “destruir” el PDeCAT per impedir la secessióL’expresident de la Generalitat Artur Mas va acusar ahir l’Estat d’intentar “destruir” el PDeCAT “per terra, mar i aire” perquè són conscients que sense aquest partit “no hi haurà Estat” independent per a Catalunya, després de les informacions aparegudes sobre el presumpte finançament irregular de Convergència. Mas va evitar citar explícitament les últimes informacions que apunten a un presumpte finançament il·legal de CDC, però sí que va denunciar: “Van contra nosaltres directament.” Quan es va iniciar el procés cap a la independència, va assenyalar, CDC va començar a “destorbar de debò” l’Estat, perquè “saben” que “sense el PDeCAT no hi haurà Estat a Catalunya”.Per la seua banda, l’exconseller Germà Gordó va recalcar que les informacions que l’impliquen en el cas del 3% són “totalment falses”. Al seu torn, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, va comparar l’independentisme amb el cine de ciència-ficció perquè parlen d’un Estat català “com si hi hagués una possibilitat en l’horitzó proper o a mitjà termini”. Per la seua part, la portaveu de l’executiva de Ciutadans, Inés Arrimadas, va afirmar que CDC ha apostat per la independència per “tapar els casos de corrupció” amb una bandera estelada, perquè desitgen una “justícia controlada per ells fora dels paràmetres d’Espanya i de la UE”. El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, va alertar que “fa massa temps” que Catalunya arrossega problemes “greus” de corrupció que afecten els partits que governen i va advocar per un “canvi de cicle”. Finalment, el portaveu d’Economia del PSOE al Congrés, Pedro Saura, va exigir a Mas “menys conferències fora d’Espanya per parlar de la independència i més conferències aquí per explicar per què Convergència es va finançar al 3 % quan ell la dirigia”.

tracking