SEGRE

Comença el judici contra Francesc Homs al Suprem pel 9N

Homs acudeix acompanyat per Artur Mas i un centenar de persones

El diputado del PDeCAT Francesc Homs,c,acompañado por el expresidente de la Generalitat de Cataluña, Artur Mas,c.d.,el consejero Raul Romeva, la vicepresidenta de la Generalitat, Neus Monte,3ºiz., entre otros, en camino de la sede del Tribunal Supremo que hoy juzga a Francesc Homs por desobediencia al Tribunal Constitucional en relación con el 9N.

Comença el judici contra Francesc Homs al Suprem pel 9NEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra el diputat de PDeCAT i exconseller de Presidencia Francesc Homs per desobediència al Tribunal Constitucional en la consulta del 9 N acaba de començar al Tribunal Suprem, una vista que ocuparà el matí amb la declaració de l’imputat, que està assegut ja a la banqueta dels acusats.

Homs ha arribat al Suprem acompanyat d’unes desenes de persones, a més de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Neus Monté, o el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardá, entre altres.

L’acusat ha pujat al saló en el qual la Sala Penal del Suprem el jutjarà acompanyat d’un petit grup de persones, que l’han abraçat entre somriures abans d’entrar.

Entre ells figurava el cantautor Lluis Llach, una de les cançons de la qual, L’Estaca, podia escoltar-se -al mateix temps que Homs entrava a la sala- davant la porta exterior de la seu del Suprem, al carrer, corejat pels independentistes.

Aquests manifestants, que portaven pancartes amb frases demanant "llibertat" i dret al vot, han vociferat lemes a favor de la consulta independentista que ha donat lloc al procés. Mentrestant, els polítics que han acompanyat Homs han fet declaracions a la multitud de periodistes i càmeres convocats per la notícia.

La defensa ha començat el judici al·legant vulneració dels drets constitucionals a la defensa i a un procés amb totes les garanties perquè el tribunal ha denegat les seues propostes de prova.

tracking