SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El judici pel ‘cas Palau’ posa sota la lupa el finançament de CDC

L’Audiència jutja des de dimecres Fèlix Millet, Jordi Montull, la seua filla i l’extresorer de Convergència || El judici està previst que duri fins al 27 de juny

Imatge d’arxiu de l’exresponsable del Palau de la Música, Fèlix Millet.

Imatge d’arxiu de l’exresponsable del Palau de la Música, Fèlix Millet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé vuit anys després que els Mossos escorcollessin el Palau de la Música, l’Audiència jutja aquesta setmana Fèlix Millet pel milionari espoli de l’entitat que va dirigir i del qual suposadament es va lucrar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que afronta el procés amb quinze seus embargades i un extresorer al banc dels acusats.

A partir de dimecres vinent i, segons el calendari previst, fins al proper 27 de juny, la Secció desena de l’Audiència de Barcelona jutjarà Fèlix Millet i la seua mà dreta Jordi Montull per l’històric saqueig, que s’eleva a més de trenta milions, perpetrat durant els trenta anys en què van estar al capdavant del Palau de la Música.

Mas va donar “un poder especial” a Viloca per als “negocis” de CDC, segons el diari ‘El Mundo’

Tot just un mes després de l’escorcoll de l’edifici modernista, autèntic cop a un dels bastions culturals de la burgesia catalana, Millet va confessar haver-se emportat 3,3 milions d’euros del Palau. Aquesta xifra, des d’aleshores, no ha parat de créixer, alimentada per noves troballes que van destapar una desviació sistemàtica de fons públics i privats per a tota mena de despeses particulars, des del servei domèstic de tota la família a la boda de les filles.

Juntament amb Millet i Montull, per a qui la Fiscalia demana penes de 27 anys de presó –i 26 per a la filla d’aquest últim, Gemma Montull–, el cas del Palau asseurà al banc l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, que afronta una petició de set anys i mig pel paper de mediador en el presumpte pagament de comissions il·lícites de la constructora Ferrovial a la formació a través de l’entitat cultural.

L’expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, va acusar l’Estat d’intentar “destruir” el PDeCAT “per terra, mar i aire”, perquè són conscients que sense aquest partit “no hi haurà Estat” independent per a Catalunya, després de les informacions aparegudes sobre el presumpte finançament irregular de Convergència.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, l’extresorer de CDC Andreu Viloca era la persona responsable de la presumpta concessió d’obra pública a canvi de comissions, mentre que un empresari ha declarat en secret davant del jutge que instrueix el cas 3% que Mas li va donar instruccions sobre pagaments irregulars a CDC en una reunió juntament amb l’exconseller de Justícia Germà Gordó.

Segons va publicar ahir el diari El Mundo, la Guàrdia Civil va intervenir al despatx d’Andreu Viloca un “poder especial” firmat de pròpia mà per Artur Mas en el qual li atorgava el gener de l’any 2011 “la direcció dels negocis del partit”.

Iceta: “El ‘cas 3%’ no va contra l’independentisme”El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar ahir que les novetats que han sortit a la llum del cas 3% no pretenen anar en contra de l’independentisme català, sinó que és un assumpte que “afecta directament CDC en l’època en què va ser dirigida per Artur Mas”.

tracking