SEGRE

FILIPINES JIHADISME

Els jihadistes d’Abu Sayyaf decapiten un ostatge alemany

Els jihadistes d’Abu Sayyaf van executar l’ostatge alemany.

Els jihadistes d’Abu Sayyaf van executar l’ostatge alemany.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup armat filipí Abu Sayyaf, vinculat a l’Estat Islàmic, va difondre ahir un vídeo en el qual decapita l’ostatge alemany Jürgen Kantner, que va ser segrestat el passat 5 de novembre al costat d’una dona que va ser assassinada llavors.

La gravació, difosa en els fòrum jihadistes d’Internet, mostra Kantner de genolls i un milicià d’Abu Sayyaf que sosté un matxet al costat del coll de l’ostatge. “Ara em mataran”, diu abans de desplomar-se sobre l’herba.

El ministeri d’Exteriors d’Alemanya va reconèixer que “no hi ha dubtes” sobre l’execució de l’ostatge. “Estem profundament commocionats per l’acció inhumana i cruel dels assassins”, va declarar un portaveu.

Els serveis d’Intel·ligència de les Filipines van alertar durant el cap de setmana que Kantner podria haver estat executat a l’illa de Sulu trenta minuts després que expirés el termini per pagar el seu rescat, 30 milions de pesos (600.000 dòlars). Abu Sayyaf ha obtingut desenes de milions de dòlars en els últims anys gràcies al pagament de rescats.

tracking