SEGRE

EXÈRCIT SEGURETAT

Suècia imposa la mili pel deteriorament de la seguretat

Soldats suecs.

Soldats suecs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Suècia ha decidit restablir el servei militar obligatori, set anys després de suspendre’l, per pal·liar la falta de soldats i apel·lant a l’empitjorament de la seguretat en el seu entorn per les tensions amb Rússia. Aquesta mesura s’aplicarà tant a homes com a dones, i començaran els nascuts el 1999. Afectarà 13.000 joves que se sotmetran a unes proves a partir del pròxim 1 de juliol. D’aquests, 4.000 hauran de començar l’1 de gener la formació militar obligatòria, d’onze mesos de durada.

“Hem tingut problemes per trobar personal per a les unitats militars de forma voluntària i cal posar-hi remei d’alguna manera. Per això és necessari reactivar el servei militar”, va declarar el ministre de Defensa, el socialdemòcrata Peter Hultqvist. Restablir el servei militar és “un senyal al món exterior que ara incrementem la nostra defensa militar”, va afegir.

“El Govern que jo represento no ha compartit mai que el servei militar obligatori se suspengués”, va recordar el ministre amb referència al fet que l’anterior Govern va impulsar set anys enrere establir la igualtat en matèria de sexe a les forces sueques, alhora que deixava en suspens el servei militar, la qual cosa equival a la seua supressió.

tracking