SEGRE

CORRUPCIÓ TARGETES BLACK

El jutge deixa lliures sense fiança ni altres mesures Rodrigo Rato i Blesa

Descarta risc de fuga i al·ludeix al seu “comportament irreprotxable” en el procés || En contra de l’opinió del fiscal, mentre es tramita el recurs dels condemnats

Miguel Blesa i Rodrigo Rato, a l’arribar a la seu de l’Audiència Nacional.

Miguel Blesa i Rodrigo Rato, a l’arribar a la seu de l’Audiència Nacional.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional va decidir ahir que els expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato continuïn en llibertat i sense mesures cautelars a l’espera que sigui ferma la sentència que els va condemnar a sis i quatre anys i mig de presó, respectivament, per les targetes black. Amb això es van rebutjar les peticions de la fiscalia i de les acusacions populars a l’entendre que el comportament “irreprotxable i just” dels dos durant el procés fa “innecessària” l’adopció de cap mesura. Anticorrupció demanava presó eludible amb una fiança de 100.000 € per a Blesa, l’acusació popular va demanar presó “provisional comunicada i sense fiança” per als dos i CGT va sol·licitar aquesta setmana presó provisional per a Blesa i la retirada del passaport per a Rato.

En el cas de Blesa, el tribunal presidit per la jutge Ángela Murillo va destacar que no existeix risc ni de destrucció de proves ni de reiteració del delicte, per la qual cosa va decidir obviar la sol·licitud de la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) que li exigia l’ingrés immediat a la presó. Tampoc no considera que hi hagi risc de fuga perquè “sempre ha viscut a Espanya” i té fills i néts, a més de rondar els 70 anys. Respecte a Rato, el tribunal destaca també el seu comportament “just” durant tot el procés, per la qual cosa no s’aprecia risc de fuga ni la necessitat d’aplicar cap mesura cautelar.

Destaca també la “presumpció d’innocència” en relació amb els altres processos judicials que té oberts. Tant Rato com Blesa, que accedien a l’Audiència Nacional entre crits i esbroncades, van confirmar la seua intenció de recórrer davant del Tribunal Suprem la sentència que els condemnava com a principals autors d’un delicte continuat d’apropiació indeguda a través del sistema de targetes.

D’altra banda, l’advocat del número 2 de la trama Gürtel Pablo Crespo, Miguel Durán, va instar ahir el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a aixecar la mesura de presó que va imposar a Crespo després de conèixer-se la seua condemna a 13 anys de presó per la peça del cas Fitur. Considera “injustificable” la seua situació respecte d’altres casos com el de Caja Madrid.

Miguel Blesa i Rodrigo Rato, a l’arribar a la seu de l’Audiència Nacional.

Miguel Blesa i Rodrigo Rato, a l’arribar a la seu de l’Audiència Nacional.

tracking