SEGRE

MÚRCIA PACTE

El PP treu importància a la crisi amb C’s, que diu que “no tenen remei”

La formació taronja assegura que el pacte està trencat tret que els populars destitueixin el president de Múrcia || El partit de Rajoy descarta un altre candidat

Pedro Antonio Sánchez, el president de Múrcia.

Pedro Antonio Sánchez, el president de Múrcia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va lamentar que el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, prefereixi protegir el de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, investigat per corrupció, a tenir un president del seu partit a la regió, i li va demanar de nou que busqui un candidat “net”. Però el portaveu adjunt del PP al Congrés, Teodoro García, va deixar clar que el substitut de Pedro Antonio Sánchez és Pedro Antonio

Sánchez

, perquè “no hi ha cap persona capacitada per desenvolupar el càrrec de president com ho està fent ell i no hi ha cap altra persona que hagin votat els ciutadans majoritàriament”.

En el dia d’avui, el pacte d’investidura amb el PP està trencat, amb independència del futur judicial del president, encara que Rivera va afirmar ahir que “l’ha trencat el PP” per mantenir-lo en el càrrec malgrat estar investigat en el cas Auditori.

Tanmateix, va advertir que encara és a temps de mantenir aquest acord, si presenta un candidat popular que el substitueixi. Es va preguntar també què deu saber Pedro Antonio Sánchez “del finançament del PP perquè ningú s’atreveixi a moure-li la cadira”, i es va queixar que “Rajoy el protegeix” en la seua intenció de “quedar-se a l’escó”, a més d’afegir que “el PP no té remei”.

Per la seua part, el president del Govern murcià va reivindicar que “només” necessita “setanta-dos hores” per explicar-se davant del jutge pel cas Auditori, en el qual està sent investigat, i “declarar per aclarir un possible error administratiu de la justificació de l’expedient”. El portaveu del Govern i ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va recomanar a Ciutadans no posar-se “nerviosos” i esperar aquesta declaració. Mentre que el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, va assegurar que “la sang no arribarà al riu” i que les relacions dels dos partits es reconduiran.

Per la seua banda, PSOE i Ciutadans es reuniran la setmana que ve per parlar del futur del Govern de Múrcia i el grup de Podem a la regió considera que la situació és “insostenible”, i va insistir en la necessitat que el PSOE i Ciutadans s’afegeixin a la seua oferta de moció de censura.

tracking