SEGRE

NÓOS INFANTA

Horrach considera “injust” el tracte a la infanta

El fiscal critica que en altres casos, com en el del Palau, no es jutja les dones de Montull i Millet i dóna per descomptat que Iñaki Urdangarin anirà a la presó

El fiscal del ‘cas Nóos’, Pedro Horrach.

El fiscal del ‘cas Nóos’, Pedro Horrach.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, va assegurar ahir que a la infanta Cristina “se l’ha tractat de manera diferent i injusta” en relació amb altres casos semblants, com l’espoli del Palau de la Música, on no s’acusa les esposes dels saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Horrach va comparar el cas Nóos i l’espoli del Palau de la Música, el judici del qual s’ha iniciat aquesta setmana a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

“El senyor Millet i el senyor Montull van crear dos empreses on figuraven com a sòcies i administradores les seues respectives dones. Vostè veu les respectives esposes al banc dels acusats? En aquest cas concret, en aquest cas particular, crec que a la infanta Cristina se l’ha tractat de manera diferent i injusta en relació amb altres casos que hi ha a Espanya”, va afirmar i va afegir que veu “molt difícil” que Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres puguin acabar eludint l’entrada a la presó.

Segons informa El Periódico Horrach està “fart” de ser fiscal perquè els últims anys “han suposat un desgast” i “necessita aires nous” per la qual cosa pròximament passarà a formar part de l’advocacia privada.

Per la seua part, l’advocat de la infanta Cristina Jesús María Silva va explicar ahir a la premsa que ella “té el dilema” de si presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem (TS) per la decisió de l’Audiència de Palma d’haver-la jutjat, encara que finalment l’hagin absolt de dos delictes fiscals pel cas Nóos. Silva va admetre que, encara que al final es farà “el que ella vulgui”, hi ha discrepàncies a l’equip de defensa sobre la conveniència de presentar aquest recurs: ell i diversos lletrats en són partidaris, mentre que d’altres no estan per la feina de recórrer, de manera que encara maduren què fer.

tracking