SEGRE

FRANÇA ELECCIONS

Els Republicans continuen recolzant Fillon

Encara que el cisma en el centredreta francès cada vegada és més evident arran de l’escàndol dels contractes a la família del candidat a les eleccions gal·les de l’abril

Juppé va rebutjar novament substituir com a candidat Fillon.

Juppé va rebutjar novament substituir com a candidat Fillon.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Republicans (centredreta francès) van decidir ahir donar suport unànimement a la discutida candidatura a les presidencials gal·les de François Fillon, que la Justícia probablement imputarà per un cas de malversació. L’anunci el va efectuar Gérard Larcher, membre d’Els Republicans i president del Senat, al final de la reunió del comitè polític celebrada a París i que es va prolongar durant una mica més d’una hora.

La decisió del comitè polític es va produir hores més tard que Alain Juppé descartés ser una alternativa com a candidat a Fillon, que haurà de comparèixer el proper 15 de març davant dels jutges d’instrucció amb vista a la seua possible imputació pels suposats llocs de treball falsos que va atribuir a la seua dona i dos fills.

Segons la premsa francesa, la dona de Fillon, Penelope, va guanyar 500.000 euros gràcies a una ocupació fictícia com a assistent parlamentària del seu marit. A França no és il·legal que els diputats contractin membres de la família per conformar el seu equip, però en aquest cas el que es qüestiona és si realment va fer la feina per a la qual va ser contractada.

Els aliats de l’expresident francès Nicolas Sarkozy havien demanat a François Fillon que busqués algú que el substituís davant d’aquest sonat escàndol a les portes de les eleccions gal·les. El mateix Juppé va criticar l’“obstinació” de Fillon per voler mantenir-se com a candidat presidencial.

Tanmateix, Fillon va descartar que existeixi un “pla B” d’Els Republicans per a les eleccions i va insistir que ell és l’“únic” candidat, malgrat els escàndols judicials en els quals s’ha vist immers. Un sondeig difós ahir situa la intenció de vot per a Fillon en el 19%, insuficient per batre el centrista Emmanuel Macron (25,5%) i la ultradretana Marine Le Pen (26,5%).

tracking