SEGRE

PANORAMA

Mas afirma que les acusacions de Millet i Montull són “pura invenció”

Assegura que necessiten rebaixar les seues penes perquè “és manifest que van robar diners” || Tota l’oposició força la seua compareixença al Parlament

Tots els grups tret de Junts pel Sí demanen la compareixença de Mas pel cas Palau

Tots els grups tret de Junts pel Sí demanen la compareixença de Mas pel cas Palau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas va afirmar ahir que les acusacions dels exdirigents del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull segons les quals CDC es va finançar amb comissions de Ferrovial a través de la institució cultural són una “pura invenció” per intentar rebaixar la condemna que la Fiscalia els demana en el judici del cas Palau.

En una breu declaració als periodistes abans de participar en un acte d’Òmnium Cultural a l’Hospitalet de Llobregat, Mas va dir que no ha volgut parlar sobre aquest judici fins que no sàpiga totes les versions de Millet, Montull i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar. “Un cop escoltada la versió d’Osàcar, em ratifico en tot el que havíem dit fins ara: primer, la plena confiança en ell, absoluta i total; i segon, el que ha explicat ell, que és que moltes de les coses que es van dir el primer dia eren simplement mentida”, va afirmar.

El també líder de CDC en els anys dels presumptes fets va afegir que Osàcar ha donat “una versió molt clara, molt rotunda i molt honesta”. Així mateix, va afirmar que durant els pròxims dies compareixerà davant del Parlament per explicar-se sobre les acusacions de presumpte finançament irregular de CDC. Al seu torn, tots els grups parlamentaris catalans (Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot, PPC i la CUP) tret de Junts pel Sí (JxSí) van registrar ahir una sol·licitud de compareixença d’Artur Mas al Parlament perquè doni explicacions pel presumpte cobrament de comissions il·legals a CDC. Els partits van demanar altres compareixences relacionades amb la declaració de Millet. C’s va demanar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, vagi al ple a explicar les mesures anticorrupció que ha impulsat el seu Govern.

Per la seua part, la CUP va demanar que l’exconseller i diputat de JxSí, Germà Gordó, comparegui sobre el cas 3 per cent. A més, la CUP demana informació sobre l’oficina de l’expresident Artur Mas, i sobre els viatges que ha realitzat per internacionalitzar el procés independentista.

tracking