SEGRE

CORRUPCIÓ CAS DEL 3%

Impliquen l’exconseller Grau en la trama del 3% de finançament de CDC

Un empresari, testimoni protegit, i aquest va dir desconèixer les informacions

Imatge de Germà Gordó presa aquesta setmana.

Imatge de Germà Gordó presa aquesta setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos empresaris que actuen com a testimonis protegits han fet acusacions contra els exconsellers de la Generalitat Germà Gordó i Josep Grau en declaracions ofertes als fiscals que investiguen el denominat cas del 3%, sobre presumpte finançament irregular de Convergència. Així, segons va publicar ahir El Periódico de Catalunya, un d’ells va exposar als fiscals una trobada l’any 2004 amb Grau, que llavors era diputat de CiU. Va recórrer a ell per recomanació de l’alcalde de l’època d’Alcarràs, Gerard Serra, sempre segons aquesta versió, i l’exconseller d’Agricultura el va citar al Parlament. En paraules de l’empresari, li va dir: “Si voleu fer alguna cosa més amb el Gustavo a les terres de Lleida, heu de tractar amb Gordó”, afirma el diari.

A continuació, i segons les mateixes fonts, l’empresari es va reunir amb Gordó, també al Parlament. Segons la fiscalia, “li va ratificar que qualsevol negoci a les terres de Lleida havia de parlar-lo abans amb ell, per pactar les condicions”. Anticorrupció afirma que el testimoni protegit no va fer-ne cas i “no va aconseguir cap treball a Lleida”.

La fiscalia considera que Germà Gordó era “aconseguidor o recaptador” de comissions il·legals

Josep Grau va afirmar ahir a SEGRE que desconeixia aquestes informacions i tots els extrems que inclouen, desvinculant-se totalment així de les acusacions del testimoni protegit.

L’altre empresari, per la seua part, afirma que Gordó li va dir: “Ara el que no obeeixes és president, a veure què passa”, amb referència a Artur Mas. La Fiscalia Anticorrupció considera acreditat que Gordó, era “l’aconseguidor o el recaptador” de presumptes comissions il·legals pagades per constructores a CDC a canvi d’obra pública.Sosté que “no existeix explicació legal o coherent que justifiqui la quantitat de gestions, dinars, interlocucions i reunions” que Gordó ha mantingut amb empresaris, algunes de les quals a la seu de CDC i fins i tot al Palau de la Generalitat.

tracking