SEGRE

TRIBUNALS

Un empresari confessa que va pagar a exalcalde de Santa Coloma a canvi de contracte

Assegura que va entregar 6.480 euros a Bartolomé Muñoz

Un empresari confessa que va pagar a exalcalde de Santa Coloma a canvi de contracte

Un empresari confessa que va pagar a exalcalde de Santa Coloma a canvi de contracte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Manuel Carrillo ha confessat en el judici a la trama de corrupció Pretòria que va entregar 6.480 euros al llavors alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, que li va demanar a canvi que s’adjudiqués a la seua empresa Limasa un contracte de neteja.

Ho ha admès en la tercera sessió del judici que celebra l’Audiència Nacional i en la qual ha reconegut ser autora d’un delicte de suborn després d’haver arribat a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció subjecte a la seua declaració.

En virtut a la seua confessió, la fiscal Ana Cuenca ha anunciat que demanarà per a ell en el seu escrit de conclusions definitives 6 mesos de presó que es poden substituir per una multa de 7.200 euros i a més una altra multa de 12.480 euros, en aplicar-se-li l’atenuant de confessió del mal.

Això suposa una reducció de la petició de la pena, que inicialment era de tres anys de presó i gairebé 20.000 euros de multa per a ell.

L’acusació exercida per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet (Barcelona) s’ha sumat també a la petició de la Fiscalia i el tribunal ha exonerat Carrillo d’acudir a les sessions del judici.

"Sí, jo li vaig entregar els 6.480 euros que m’havia demanat", ha dit Carrillo en relació amb Muñoz, diners que li van entregar al seu despatx de l’Alcaldia en tres quantitats de 2.100, 1.980 i 2.400 euros a tres "sobrets" que havia preparat en una cafeteria al costat del consistori, segons ha confirmat ell i s’ha pogut sentir en converses telefòniques reproduïdes a la sala.

En les mateixes, el llavors alcalde socialista li deia a l’empresari que no es preocupés perquè el contracte ja estava "liquidat i ni una paraula a ningú". "No saps el que te l’agraeixo", li va respondre Carrillo.

A canvi de l’adjudicació del contracte, Carrillo també va aportar 6.000 dels 12.000 euros que l’alcalde li va demanar per esponsoritzar un club esportiu de Santa Coloma i ha dit que ho va fer per la seua "deformació professional" d’atendre les peticions de l’ajuntament "a la promptitud més gran" i per tenir una "relació normal i correcta" amb el regidor.

L’administrador de Limasa, l’empresa que s’ha vingut encarregant de la neteja dels edificis públics de la localitat des dels anys 70, ha dit que la llavors directora de l’Àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament es va posar en contacte amb ell perquè aclarissin algunes qüestions del contracte.

Després, Carrillo ha dit que després d’una reunió amb els tècnics de l’ajuntament es va figurar que la seua empresa "anava pel bon camí".

Efectivament, el contracte finalment se li va adjudicar a Limasa, malgrat que, segons la Fiscalia, no presentava l’oferta més avantatjosa del concurs.

tracking