SEGRE

EUA POLÍTICA

Els EUA veten ‘tablets’ en vols des del Pròxim Orient

Londres se suma a la prohibició i restringeix els aparells electrònics || Ivanka Trump tindrà oficina a la Casa Blanca

Donald Trump.

Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern nord-americà va iniciar ahir l’aplicació d’una ordre que obliga a facturar aparells electrònics de més mida que un telèfon mòbil en vols procedents de vuit països de majoria musulmana del Pròxim Orient i Àfrica.Així, els passatgers de vols sense escales als EUA procedents d’aquests països no podran portar a l’equipatge de mà aparells electrònics com ordinadors portàtils i tauletes.

La prohibició afecta uns cinquanta vols diaris cap als EUA procedents de deu aeroports internacionals en vuit països: Jordània, Kuwait, Egipte, Turquia, Aràbia Saudita, Marroc, Qatar i Emirats Àrabs Units.

D’acord amb funcionaris del departament de Seguretat Nacional que van oferir detalls de la nova ordre sota anonimat, la prohibició no es basa en cap amenaça concreta ni risc d’un atac imminent contra els EUA. El Govern del Regne Unit ha prohibit també la introducció de telèfons, ordinadors i tauletes d’una determinada mida com a equipatge de mà en vols procedents de Turquia, el Líban, Jordània, Tunísia i l’Aràbia Saudita, en una mesura similar a l’anunciada hores abans pels EUA.

Per la seua part, el president dels Estats Units, Donald Trump, va advertir als congressistes del Partit Republicà que si no voten a favor de derogar l’Obamacare perdran els seus escons de cara a les eleccions parlamentàries de l’any que ve, segons va informar el diari The New York Times.

D’altra banda, Ivanka Trump, la filla gran del president dels Estats Units, tindrà una oficina pròpia a l’Ala Oest de la Casa Blanca, segons va informar el seu advocat. Ivanka, que com a “primera filla” ha tingut un rol freqüent i atípic a la Casa Blanca des que el seu pare va prendre possessió del càrrec, augmentarà d’aquesta manera la seua influència en el cercle presidencial. D’acord amb el seu advocat, Ivanka no tindrà un càrrec oficial a la Casa Blanca i no rebrà cap salari pel seu nou treball.

tracking