SEGRE

PANORAMA

Estat Islàmic assumeix l’atemptat dut a terme per un ‘llop solitari’ a Londres

La Policia britànica identifica l’agressor, que va matar tres persones, com Khalid Masood, britànic de 52 anys i sense passat terrorista || Set dels 29 ferits segueixen en estat crític, segons les autoritats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va assumir ahir a través d’un comunicat l’autoria de l’atemptat perpetrat dimecres per un llop solitari a Londres que va causar la mort de tres persones, dos d’elles atropellades per un cotxe que conduïa i una tercera víctima apunyalada.

El comunicat, difós a través de xarxes socials i la veracitat del qual no va poder ser comprovada, va identificar l’autor de l’atac com un “soldat” de l’EI.

L’agència, que va citar “una font de seguretat”, va afirmar que l’agressor va realitzar l’operació “en resposta” a la crida del grup jihadista a cometre atacs contra els ciutadans dels països que formen part de l’“aliança” contra el terrorisme.

El terrorista que va cometre l’atac al costat del Parlament de Londres va ser identificat per les autoritats com Khalid Masood, un britànic de 52 anys nascut a la localitat anglesa de Kent i sense antecedents per delictes de terrorisme.

Masood, l’última residència coneguda del qual seria a West Midlands, “no era objecte de cap investigació actual i no existia informació d’Intel·ligència que revelés la seua intenció de perpetrar un comunicat terrorista”, segons un comunicat de Scotland Yard. L’agressor va atropellar amb el cotxe diverses persones al pont de Westminster, després va descendir del vehicle i va apunyalar un policia a les portes del Parlament britànic.L’atac va concloure amb la mort del mateix terrorista, que va ser abatut pel guardaespatlles del ministre de Defensa. En l’atemptat van resultar ferides 29 persones més. Els ferits són dotze britànics, tres nens francesos, dos romanesos, quatre sud-coreans, dos grecs, un alemany, un polonès, un irlandès, un xinès, un italià i un nord-americà, segons informacions ofertes per la mateixa primera ministra britànica Theresa May a la Cambra dels Comuns. D’aquests ferits, set estan en estat “crític”.

Com a part de la investigació sobre l’atac, vuit persones van ser detingudes a Londres, Birmingham i altres punts del Regne Unit, segons va informar el cap de la unitat antiterrorista de la Policia, Mark Rowley.

Paral·lelament, la ciutat de Londres i els londinencs van tornar ahir a la rutina encara commocionats per l’atemptat comès davant el Parlament, que va tornar a la seua activitat diària enmig d’una gran presència policial.

La Policia va mantenir el cordó de seguretat al voltant de la seu parlamentària, si bé ja es va reobrir l’estació de metro de Westminster i l’històric pont del mateix nom, segons va confirmar un portaveu de Scotland Yard.

Durant el matí, els forenses van acabar les tasques de neteja del pont, on ahir podien veure’s les taques de sang d’algunes de les víctimes de l’atac, que van ser atropellades pel terrorista.

La premier va defensar que “la millor resposta” davant del terrorisme és que els ciutadans continuïn les seues vides amb normalitat. “És una resposta que nega als nostres enemics la seua victòria, que rebutja deixar-los guanyar, que demostra que mai cedirem”, va afegir en aquest sentit.

Així mateix, va assegurar que el pla del Regne Unit d’iniciar el 29 de març el procés formal per abandonar la Unió Europea no es retardarà a causa de l’atemptat.

Una policia britànica diposita flors a prop del Parlament al costat d’un retrat de l’agent assassinat.

Una policia britànica diposita flors a prop del Parlament al costat d’un retrat de l’agent assassinat.

tracking