SEGRE

PARTITS SOBIRANISME

Puigdemont: “L’Estat espera un ‘no’ per venjar-se”

Acte del PDeCAT d’inici de campanya del referèndum || Mas demana suport a la UE

Homs, Ortega, Mas, Pascal, Puigdemont i Munté, durant l’acte d’ahir del PDeCAT.

Homs, Ortega, Mas, Pascal, Puigdemont i Munté, durant l’acte d’ahir del PDeCAT.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va advertir ahir que si el procés sobiranista català no culmina amb la independència, “l’Estat espanyol està disposat a tot, sense límits (...), a l’amenaça però també a la revenja” en assumptes com la llengua o el “model de convivència”.

En un acte del PDeCAT d’inici de la campanya pel en un eventual referèndum d’independència i celebrat al Teatre Nacional de Catalunya amb l’assistència d’unes 2.000 persones, Puigdemont va afirmar que els catalans ja no tenen llibertat per fer segons quines coses.

Mas va cridar a ignorar Mariano Rajoy: “Hem deixat de ser súbdits d’Espanya”

“Tenim llibertat per parlar en català a l’aeroport de Barcelona i que no ens multin? –es va preguntar– Doncs no. I tenim llibertat per complir el programa electoral pel qual ens han votat milers de persones? Doncs no, i tampoc la tenim per consultar els nostres ciutadans.”

Segons Puigdemont, “diuen que no ens arreglen les infraestructures i que no poden negociar el finançament perquè defensem la independència, però amb això també perjudiquen els catalans que no la desitgen, hi ha una revenja contra tots”.

En aquest punt, Puigdemont va advertir: “Cal guanyar perquè si no es venjaran amb el nostre model lingüístic i escolar, amb el nostre model de convivència, si no donem un gran , què representarà el no? Els escocesos ho sabien i ho van preferir en el seu primer referèndum, però en el nostre cas no hi ha resposta.”

En el mateix acte, l’expresident Artur Mas va cridar a ignorar les promeses que el president del Govern, Mariano Rajoy, pugui fer en l’acte amb empresaris que se celebrarà dimarts a Barcelona perquè “no compliran res”, i va dir que amb el procés sobiranista els catalans han “deixat de ser súbdits de l’Estat espanyol per ser ciutadans de Catalunya”.

Així mateix, el líder del PDeCAT i expresident de la Generalitat va demanar solidaritat a les institucions europees “per als que estan lluitant per la democràcia, que és un pilar de la construcció europea”, amb referència a la independència catalana.

En aquest acte van ser homenatjats, tant Mas com els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, després d’haver estat inhabilitats en sentències judicials per desobeir al Tribunal Constitucional amb l’organització de la consulta sobiranista del 9-N del 2014.

tracking