SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Susana Díaz llança avui la candidatura a les primàries

Competirà amb les de Sánchez i López || Fernández alerta d’un PSOE “sense rumb i plataforma que serveix un líder”

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general del PSOE-A i presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, anunciarà públicament avui en un acte a Madrid la decisió de presentar-se a les primàries que el PSOE celebrarà el maig per a l’elecció, per part de la militància, de la persona que ostentarà la Secretaria General del partit i que es ratificarà al congrés federal que es desenvoluparà del 16 al 18 de juny.

Ahir, la presidenta andalusa va demanar “permís” a l’agrupació socialista de Triana-Los Remedios, de Sevilla, en què milita des de la seua joventut, per presentar-se a la direcció federal d’aquesta formació.

Díaz va demanar ahir “permís” a la seua agrupació per presentar-se a la direcció del PSOE

En els últims dies, Susana Díaz ha expressat que afronta aquest acte amb “molta il·lusió i ganes” i agraïda de l’“afecte” que està rebent. Díaz serà la tercera militant socialista que anunciï públicament la decisió d’optar a les primàries.

El primer a fer-ho va ser l’expresident del Congrés Patxi López, el passat 15 de gener, i el segon, l’exsecretari general del partit Pedro Sánchez, que va escollir per anunciar-ho la localitat sevillana de Dos Hermanas, el 28 de gener.

Susana Díaz anunciarà que es presentarà a les primàries l’endemà que el PSOE debatés la seua ponència política a Madrid, un fòrum que coordina el diputat basc Eduardo Madina.

En aquest fòrum, el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, va rebutjar un partit amb “guàrdies pretorianes atrinxerades en el poder”, però va alertar del risc de convertir-se en una organització “sense rumb” i “sense idees”, que sigui una “mera plataforma electoral al servei d’un líder”.

Després de subratllar que “canvi”, “responsabilitat” i “moderació” són els ingredients que han fet del PSOE un “partit gran”, el també president asturià va defensar que “democratitzar” el PSOE no és “convertir-lo en una assemblea permanent”, la qual cosa, al seu parer, representaria “avançar cap a una organització més dèbil i un lideratge més fort”. Sense anomenar-lo, va fer al·lusió d’aquesta manera al projecte que abandera Pedro Sánchez.

tracking