SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

L'exconseller Felip Puig tenia línia directa amb el Palau

Segons ha declarat el successor de Millet en el judici || L’exalt càrrec del Govern es va interessar pels convenis amb CDC

Joan Llinares, acompanyat d’Iztiar González i David Fernàndez.

Joan Llinares, acompanyat d’Iztiar González i David Fernàndez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller Felip Puig tenia línia directa amb el Palau, segons va declarar aquest dimarts Joan Llinares, el successor de Fèlix Millet al capdavant de la institució cultural en el judici que se celebra a Barcelona per l’espoli del Palau. Llinares va rebre una trucada de l’exconseller a un telèfon directe de l’antic despatx de Jordi Montull interessant-se pels convenis de l’entitat amb la Fundació Trias Fargas, afí a Convergència, i va preguntar sobre “si hi havia més coses”. En la seua declaració com a testimoni, Llinares va revelar la trucada “un pèl curiosa” que va rebre en un mòbil guardat en un calaix del despatx de Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet al capdavant del Palau.

Quan Llinares va despenjar el telèfon, una línia directa que no passava per centraleta a diferència del que tenia sobre la taula, es va adonar que qui trucava era Felip Puig, que en l’època era diputat de CDC a l’oposició. “Em va preguntar si allò dels convenis estava clar i si hi havia més coses”, va precisar el testimoni.

L’Orfeó Català va donar 630.000 € a una fundació vinculada a CDC l’octubre del 2009

L’antic director del Palau de la Música va situar aquest fet en l’època en què es va fer pública l’existència de cinc convenis amb què l’Orfeó Català havia donat 630.000 euros a la Fundació Trias Fargas, afí a CDC, l’octubre del 2009.

Segons la declaració de Llinares, quan va comprovar que el personal del Palau ignorava l’existència d’aquests convenis i que no tenien “justificació”, va encarregar als lletrats de l’entitat que parlessin amb la Fundació Trias Fargas, “per veure de quina manera tornaven els diners”.

L’exdirector general del Palau va desmentir així l’explicació que va donar llavors la direcció de la Trias Fargas, que va anunciar que accedia voluntàriament a tornar els 630.000 euros rebuts de l’entitat perquè els convenis no havien estat avalats per la junta directiva de la institució.

Joan Llinares va relatar com els auditors que van analitzar els comptes del Palau van trobar documentació que, segons la seua opinió, revelava el presumpte pagament de comissions de Ferrovial a CDC.

tracking