SEGRE

POLÍTICA

Junqueras: "Convertim els impossibles en possibles, i ho fem cada dia"

Confia que els catalans "defensaran" els pressuposats de la Generalitat perquè els beneficien en el seu dia a dia

Junqueras:

Junqueras: "Convertimos els impossibles en possibles, i ho fem cada dia"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha confiat que els catalans "defensaran" els pressupostos de la Generalitat perquè els beneficien en el seu dia a dia, i que això permetrà tirar endavant el que "d’altres" diuen que no es pot fer: "Convertim els impossibles en possibles, i ho fem cada dia".

El Consell de Ministres va autoritzar ahir el cap de l’Executiu, Mariano Rajoy, a interposar un recurs davant del TC contra la disposició addicional 40 dels pressupostos catalans i tres partides "relatives a processos i consultes populars i processos de participació ciutadana".

Durant el consell nacional que la formació ha celebrat avui a la seua seu de Barcelona, Junqueras ha criticat que es recorrin els comptes catalans per aquesta raó i que, en canvi, el Govern no actuï quan es plantegen pressuposats amb retallades socials.

"Ara decideixen posar traves i dificultats a uns pressupostos que són garantia d’igualtat social, llibertat i democràcia", ha continuat.

El president d’ERC ha subratllat que els pressupostos de la Generalitat preveuen incrementar la inversió en polítiques socials en 1.355 milions d’euros.

"Els pressupostos són una eina imprescindible per sustentar i donar coherència a mesures que milloren el dia a dia i el benestar de tots els nostres conciutadans, per contribuir que la nostra economia creixi, que ho facin els nostres sectors industrials i que ho faci l’ocupació", ha recalcat.

Per tot això, Junqueras ha sostingut que els catalans perceben que els comptes de la Generalitat per a 2017 són una "garantia" per als seus drets, i ha augurat que estan segurs que "defensaran" els pressupostos en la mesura que inclouen elements que els permetran "viure millor".

"Tothom sap els qui som, tothom sap on som i tothom sap el que volem i el que hem volgut sempre, perquè nosaltres som coherents, persistents, perquè som constants i aboquem tota la nostra capacitat i els nostres esforços, i si ho fem col·lectivament segur que aquest país guanyarà", ha afirmat el republicà.

tracking