SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Puigdemont esmenta les tres possibles preguntes del referèndum independentista

El president reivindica la via escocesa per a Catalunya i es mostra convençut que l’Estat no respondrà amb la força || Durant una entrevista a la cadena Al Jazeera en el seu periple pels EUA

El president Carles Puigdemont, durant l’entrevista a la cadena Al Jazeera.

El president Carles Puigdemont, durant l’entrevista a la cadena Al Jazeera.DEPARTAMENTO DE PRESIDENCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”, “Vol que Catalunya sigui una república independent?, “Vol que Catalunya continuï formant part d’Espanya?”, són algunes preguntes que es podrien fer en un referèndum, segons el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En una entrevista a la cadena Al Jazeera, va donar a conèixer aquestes tres hipotètiques preguntes, encara que va dir que són només un exemple i que no estava dient “la pregunta”, va aclarir. “Vol que Catalunya sigui un Estat independent? Sí o no, per exemple. Vol que Catalunya sigui una república independent? Sí o no. Vol que Catalunya continuï format part d’Espanya? Sí o no, depèn”, va dir el president. Tanmateix, va matisar que “res no està tancat”, però va insistir que la pregunta “no tindrà cap confusió possible”.

També va assegurar que tot dependrà de si la Generalitat arriba o no a un acord amb l’Estat i va explicar que per a això el Govern català està disposat a posar-se d’acord en la pregunta amb el Govern espanyol. Divendres, en un comunicat, la Generalitat va donar a conèixer part d’aquesta entrevista, encara que no va fer referència a aquestes hipotètiques preguntes. Puigdemont va assegurar que el seu Govern té molt interès en l’independentisme escocès “perquè Europa està canviant de posició molt clarament i el que val per a Escòcia val per a Catalunya”. “La tendència ara és aplanar el camí perquè Escòcia continuï formant part de la UE”, va defensar, i va recordar que Catalunya és contribuent net.

Responia així a l’anunci del Govern central de portar els comptes catalans davant del Constitucional per la incorporació de partides per celebrar el referèndum sobre la independència.

Munté va insistir que l’Executiu català manté “l’aposta pel diàleg, l’acord i la negociació amb l’Estat espanyol”, encara que va subratllar que, “sobretot, hem de ser fidels al mandat de la ciutadania” i va destacar la “voluntat majoritària de celebrar un referèndum”.

Munté: “Tenim el deure d’aplicar els pressupostos” La consellera de Presidència, Neus Munté, va afirmar aquest diumenge a l’Albi que la Generalitat té la “responsabilitat” d’“aplicar uns pressupostos que ja estan aprovats”.  Responia així a l’anunci del Govern central de portar els comptes catalans davant del Constitucional per la incorporació de partides per celebrar el referèndum sobre la independència. Munté va insistir que l’Executiu català manté “l’aposta pel diàleg, l’acord i la negociació amb l’Estat espanyol”, encara que va subratllar que, “sobretot, hem de ser fidels al mandat de la ciutadania” i va destacar la “voluntat majoritària de celebrar un referèndum”.

tracking