SEGRE

POLÍTICA

Dimiteix el president del Govern de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez

Un dia abans de la moció de censura. Rajoy evita pronunciar-se

El secretari d’Organització del PP a Múrcia, Fernado López Miras, i Pedro Antonio Sánchez.

El secretari d’Organització del PP a Múrcia, Fernado López Miras, i Pedro Antonio Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, ha presentat la seua dimissió a la presidenta del Parlament regional, Rosa Peñalver, un dia abans del debat de la moció de censura impulsada contra ell pel PSOE.

Sánchez, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyat per diversos membres del seu govern, ha assegurat que renuncia "per salvar a la regió de Múrcia del tripartit", amb referència a un hipotètic acord de govern entre PSOE, Podemos i Ciutadans, que s’ha mostrat convençut que ja està tancat i es formarà "en 48 hores".

"El que està passant no és just", ha dit Sánchez, que ha assegurat que se’n va per evitar una injustícia major com és que els murcians hagin de patir aquest govern tripartit.

Per la seua part, el cap del Govern, Mariano Rajoy, ha evitat comentar la decisió de Pedro Antonio Sánchez. La notícia de la dimissió de Sánchez s’ha conegut mentre Rajoy presidia a Segòvia l’acte d’inauguració oficial de la nova seu de la Direcció Provincial de la Tresoreria Nacional de la Seguretat Social i de l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

A la sortida d’aquest acte, els periodistes han intentat preguntar al cap de l’Executiu per la decisió de Pedro Antonio Sánchez, però no ha fet declaracions.

En una breu conversa informal s’ha limitat a destacar que era un gran dia per les dades de reducció de l’atur i afiliació a la Seguretat Social al març, i a mostrar el seu convenciment que arribaran en aquest aspecte dies millors.

Fonts del Govern han subratllat que, més enllà de la notícia que reconeixen que és la dimissió de Pedro Antonio Sánchez, el que més li importa avui els espanyols són aquestes dades relatives a la creació d’ocupació durant el mes passat.

tracking