SEGRE

PRIMÀRIES

Susana Díaz adverteix que el PSOE no és un partit de caràcter assembleari

El cens del PSC, amb 14.322 militants

Susana Díaz defensa òrgans de control del partit al nou líder.

Susana Díaz defensa òrgans de control del partit al nou líder.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Junta d’Andalusia i candidata a les primàries del PSOE, Susana Díaz, va apostar per regular a l’interior del partit les consultes a la militància i va deixar clar que ella no creu en el model d’“un líder relacionat directament amb la militància, sense òrgans de control” perquè “porta a models no gaire democràtics”.

En una entrevista a la Cadena Ser, la dirigent socialista va assegurar que no té cap problema en el fet que es consultin els acords de Govern, encara que es va preguntar si això “s’haurà de fer a tots els nivells”. I va citar algunes ocasions en què es va portar a terme, com quan es va consultar a la militància el pacte amb Ciutadans i quan ella va sotmetre al comitè director del PSOE andalús el seu propi pacte amb els taronges. Per això, Díaz defensa que s’ha de compatibilitzar la participació dels militants amb el fet que els dirigents exerceixin les seues responsabilitats, perquè el PSOE no és “un partit assembleari”, sinó que la democràcia representativa el fa més fort.

“Un líder directament relacionat amb la militància porta a models no gaire democràtics”

Va posar èmfasi que el que va estar en joc en el “dolorós” comitè federal de l’1 d’octubre –que es va saldar amb la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general– no era si se sotmetia a consulta de la militància permetre un Govern de Mariano Rajoy, sinó la intenció de Sánchez de convocar un congrés al cap de vint dies i a més sense tenir govern a Espanya. D’altra banda, un total de 14.322 militants socialistes catalans podran participar en les primàries que el PSOE celebrarà el dia 21 de maig per elegir el secretari general.

Ho va detallar aquest dilluns el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, després de tancar el cens definitiu que els socialistes catalans han hagut de posar al dia.

tracking