SEGRE

DENÚNCIA

Almenys cent morts, onze dels quals nens, en un atac químic a Síria

La comunitat internacional assenyala l’Exèrcit sirià com a responsable || Mentre el règim d’al-Assad nega tenir ni utilitzar aquest tipus d’armament prohibit

Un nen rep tractament mèdic després de patir un suposat atac químic.

Un nen rep tractament mèdic després de patir un suposat atac químic.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys cent persones van morir, –onze de les quals nens– i unes 400 van ser ateses amb símptomes d’asfíxia després d’un suposat atac químic que va ser perpetrat aquest dimarts a prop de la localitat siriana de Khan Shaykhun, situada a la regió d’Idlib i controlada per les forces rebels, segons la Unió d’Organitzacions d’Assistència Mèdica i de Socors (UOSSM).

L’UOSSM, amb efectius sobre el terreny, va advertir dels nombrosos casos de “sufocament i asfíxia” i va confirmar que entre els objectius abastats hi ha un hospital.

Els activistes al nord de Síria van publicar imatges a les xarxes en les quals es mostren suposades víctimes amb escuma al voltant de la boca i els equips de rescat ruixant amb aigua nens pràcticament nus que es cargolen per terra.

El director de l’opositor Centro d’Informació d’Idleb, Obeida Fadel, va acusar avions de guerra de les forces governamentals sirianes d’estar darrere de l’atac. En declaracions telefòniques, Fadel va afirmar que els aparells eren avions de tipus Sukhoi 22 que van bombardejar barris residencials de Khan Shaykhun amb projectils que contenien gas sarín.

Per la seua part, el Comandament General de l’Exèrcit sirià va negar rotundament que hagin estat els responsables del suposat atac químic a través d’un comunicat recollit per l’agència oficial SANA, el comandament militar ha negat “categòricament l’ús de qualsevol producte químic o tòxic a la localitat de Khan Shaykhun, a Idlib, a dia d’avui,” agregant que l’Exèrcit “no ha utilitzat ni utilitzarà, en cap moment o lloc, ni en el passat ni en el futur” aquest tipus d’armament.

Així mateix, l’alta representant de la Unió Europea (UE) per a la Política Exterior, Federica Mogherini, va dir ahir que hi havia una “responsabilitat objectiva” del règim sirià davant del suposat atac químic a la localitat siriana de Khan Shaykhun.

A la condemna també es va sumar el president dels Estats Units, Donald Trump, que va insistir que els “actes atroços” d’al-Assad “són conseqüència de la debilitat i la indecisió” mostrades pel Govern de l’exmandatari Barack Obama.

tracking