SEGRE

trànsit

Només un 20% dels passatgers utilitza el cinturó de seguretat en autocars

Continua sent el mitjà de transport més segur a la carretera

Només un 20% dels passatgers utilitza el cinturó de seguretat en autocars

Només un 20% dels passatgers utilitza el cinturó de seguretat en autocarsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només un 20 per cent dels passatgers que viatja en autocars es corda el cinturó de seguretat, segons un informe de la Fundació Mapfre, que recorda no obstant això que aquest mitjà de transport està considerat el més segur de tots per carretera.

L’informe explica que és una xifra que està darrere de gran part de les lesions greus i mortals que es produeixen en aquest mitjà de transport, encara que insisteix que l’autobús és 10 vegades més segur que l’automòbil i fins 300 vegades més segur que les motocicletes.

Són les principals conclusions d’aquest informe de la Fundació Mapfre elaborat a partir de 2.288 mostres a 76 autobusos que compten amb cinturons de seguretat en col·laboració amb ALSA, Esteban Rivas, Grupo Avanza i De Blas per conèixer el percentatge dels passatgers que no utilitza aquest tipus de sistema de retenció.

L’estudi ha estat presentat pel director de Prevenció i Seguretat Vial de Fundació Mapfre, Jesús Monclús, en una roda de premsa juntament amb el president de la Confederació Espanyola de Transport d’Autobús (CONFEBUS), Rafael Barbadillo, i el responsable de seguretat d’ALSA, Eduardo Mayoral.

En l’acte s’ha anunciat el llançament de la campanya #tefaltaalgo, una iniciativa a què també s’ha unit CONFEBUS, per conscienciar la societat de la importància d’utilitzar el cinturó de seguretat als autocars.

tracking