SEGRE

TRIBUNAL

El Suprem rebutja suspendre la inhabilitació de Francesc Homs

L’exdiputat i exportaveu del PDeCAT tampoc podrà ser eurodiputat

Francesc Homs.

Francesc Homs.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va rebutjar aquest dijous suspendre la petició de l’exconseller de Presidència i exdiputat del PDeCAT Francesc Homs que se li suspengui la condemna a un any i un mes d’inhabilitació fins que el Constitucional resolgui el recurs i també li va notificar que aquesta pena li impedeix ser eurodiputat. Quan es va fer pública la condemna, Homs va demanar a l’Alt Tribunal que aclarís si la pena “arriba a les funcions d’eurodiputat” o altres càrrecs davant de les institucions europees. El Suprem va respondre que no hi ha dubte que la pena d’inhabilitació especial li impedeix ser eurodiputat i altres càrrecs en les institucions europees. Respecte a la suspensió de la inhabilitació, en una interlocutòria amb data d’ahir, que coincideix amb el criteri del fiscal Jaime Moreno, la Sala Segona del Suprem explica que és el Constitucional el que ha d’acordar suspendre l’execució de la condemna. Per la seua part, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va defensar ahir que el rating financer de Catalunya seria “extraordinàriament positiu” si s’independitzés i pogués utilitzar tots els recursos que genera. També va reivindicar l’esforç del Govern per incrementar els pressupostos en matèria social i local malgrat la “mala” redistribució dels recursos que fa l’Estat.

D’altra banda, Susana Díaz es va reunir aquest dijous amb Miquel Iceta, líder del PSC, en una visita a Catalunya, en la qual també es va veure amb dirigents d’UGT. La presidenta andalusa i precandidata a les primàries socialistes es va comprometre al fet que, si és elegida secretària general, el PSOE i el PSC seran “molt actius” a l’hora d’oferir una solució al debat sobiranista català, i va fer una crida al vot de la “il·lusió” i deixar de banda el del “rancor”.

Els diputats rebutgen el to de Rufián, que denuncia insults PSOE, C’s i PDeCAT van marcar distàncies amb el to i el llenguatge del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, amb l’exministre Fernández Díaz i Daniel de Alfonso a la comissió d’investigació. El PDeCAT li va reclamar que “es pot ser dur sense haver de faltar el respecte a ningú” i Rafael Hernando, del PP, va assegurar que els que conspiren són els independentistes. Pablo Iglesias, de Podem, va titllar els atacs a Rufián de “cortina de fum” per protegir l’exministre i Rufián va assegurar que ell també va rebre insults per part del PP.

tracking