SEGRE

PARTITS ASSEMBLEA

Domènech i Colau lideren uns comuns no independentistes

El nou partit elegeix la seua directiva i aposta per una república que comparteixi sobirania amb un estat plurinacional || Fachin va ser el gran absent

Xavier Domènech i Ada Colau, ahir a l’assemblea dels comuns.

Xavier Domènech i Ada Colau, ahir a l’assemblea dels comuns.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènch, va ser escollit com a portaveu del nou partit dels comuns i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, serà la nova consellera nacional de la formació, en unes eleccions primàries en què van participar 5.540 inscrits. També es va votar ahir l’“eix nacional” del partit, que va preferir allunyar-se de la postura independentista.

A l’Assemblea Constituent dels comuns, es van fer públics els resultats a la Representació del partit, que ocuparà Domènech, a la Coordinadora Nacional, que comptarà amb 120 membres, i a la Direcció Executiva, formada trenta-dos persones. Després de la negativa del secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, de presentar-se a aquestes primàries i confluir, de moment, en el nou espai, Jèssica Albiach va presentar una llista de vuit membres amb la idea de completar la candidatura de Domènech a l’executiva, cosa que va aconseguir. Colau encapçala el Consell Nacional del partit, format per cent vint membres, en el qual hi ha els líders de les executives dels actors de la confluència.

Demanen no supeditar el Pacte Nacional pel Referèndum al “full de ruta de Junts pel Sí”

L’absència de Fachin, que va ser vist dinant prop del pavelló on se celebrava el conclave, va generar que la majoria de parlaments de les principals figures del nou subjecte polític i els militants que van assistir al partit fessin una crida a la “unitat”.

Entre el més destacat hi ha el vídeo enviat pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que va assegurar que continuaran “caminant junts” i el discurs del seu secretari d’Organització i mà dreta, Pablo Echenique.

L’ideari polític aprovat incorpora un horitzó sobiranista, encara que evita un alineament amb l’independentisme: “Apostem per la creació a Catalunya d’una República social, democràtica i ambientalment justa, com a màxima expressió i realització de la seua sobirania nacional. Aquesta República vol compartir sobiranies amb un Estat plenament de caràcter plurinacional.” El document polític aposta també per un “referèndum efectiu”, que tingui conseqüències polítiques i jurídiques, interpel·li tota la societat catalana i tingui un reconeixement internacional. Els comuns es defineixen com un partit d’esquerres i catalanista, amb “ambició” de govern i vocació de “transformació”. A més, Domènech va demanar de no supeditar el Pacte Nacional pel Referèndum al “full de ruta de Junts pel Sí”

tracking