SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

El terrorista de Suècia tenia ordre d'expulsió

La policia noruega fa detonar un artefacte explosiu trobat en ple carrer a la capital i deté com a sospitós de la col·locació un home de nacionalitat russa

Milers de suecs es van concentrar ahir al lloc de l’atemptat.

Milers de suecs es van concentrar ahir al lloc de l’atemptat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suposat autor de l’atemptat de divendres amb un camió al centre d’Estocolm és un peticionari d’asil uzbek que havia de ser expulsat de Suècia, segons va revelar aquest diumenge la policia, que ha arrestat una altra persona i difós la nacionalitat de les quatre víctimes mortals: dos suecs, un britànic i un belga. Les autoritats mantenen, no obstant, moltes reserves sobre el desenvolupament de la investigació, encara que ja han acabat amb les proves tècniques al lloc de l’atemptat, que aquest diumenge va acollir una concentració en la qual milers de suecs van enviar un missatge d’esperança i de pau després de l’atac que ha sacsejat el país.

La policia va confirmar que el principal sospitós, de 39 anys, havia mostrat simpatia a les xarxes socials pel grup terrorista Estat Islàmic (EI) i que va arribar a Suècia el 2014, però la direcció general de Migracions li va rebutjar la petició d’asil el juny del 2016. Aquest mateix organisme va ser el que li va comunicar el desembre de l’any passat que havia d’abandonar Suècia de forma voluntària, però al no fer-ho, va traslladar el cas a la policia –seguint el procediment habitual–, que el 24 de febrer passat va emetre una ordre de recerca.

D’altra banda, la policia Noruega va detonar aquest dissabte a la nit un artefacte explosiu al centre de la capital, Oslo, i va detenir un sospitós en relació amb aquesta troballa. aquest diumenge, la Policia de Seguretat de Noruega va informar que l’arrestat és de nacionalitat russa, però va subratllar que de moment no s’han aclarit els motius d’aquest incident ni si el sospitós pretenia perpetrar un atemptat terrorista.

En qualsevol cas, el país ha elevat el nivell d’alerta de seguretat com a conseqüència d’aquest incident i de l’atemptat de divendres a Estocolm.

tracking