SEGRE

TRIBUNALS

El passatger expulsat per la força d’un vol demandarà United Airlines

Dao va ser tret per força del seu seient en un vol d’United entre Chicago i Louisville diumenge passat a la nit després de negar-se a abandonar l’avió per fer lloc a personal de l’aerolínia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passatger David Dao, expulsat de manera violenta diumenge passat d’un vol d’United Airlines, demandarà l’aerolínia en haver patit una contusió cerebral, una ruptura nasal i la pèrdua de dos dents en l’incident.

Així ho va anunciar el seu advocat, Thomas Demetrio, en una roda de premsa a Chicago que va ser retransmesa en directe per la cadena CNN, la qual cosa fa la mesura de la repercussió mediàtica que ha assolit el cas.

Dao va ser tret per força del seu seient en un vol d’United entre Chicago i Louisville (Kentucky) diumenge passat a la nit després de negar-se a abandonar l’avió per fer lloc a personal de l’aerolínia, unes crues imatges gravades per altres passatgers i que han donat la volta al món gràcies a les xarxes socials.

El passatger, un metge de 69 anys, va explicar que necessitava volar per atendre els seus pacients l’endemà, quan la companyia ho va elegir a l’atzar per abandonar l’aeronau després de constatar que no hi havia passatgers voluntaris per viatjar en un altre vol a canvi d’una compensació.

Els agents que li van treure de l’avió eren de la policia d’aviació de Chicago, una força fins ara poc coneguda que no depèn del departament de policia de la ciutat sinó del d’aviació.

Una portaveu d’aquest departament, Karen Pride, ha confirmat avui a mitjans locals que hi ha una investigació en marxa i tres agents en baixa administrativa perquè l’ocorregut és fora dels "procediments estàndard" d’actuació i el departament no tolerarà "aquest tipus d’accions".

Com a conseqüència de la violència feta servir per la policia d’aviació de Chicago, el passatger va patir una "contusió cerebral significativa", va perdre dos dents, té una ruptura nasal i ferides en el nas, per la qual cosa serà sotmès a cirurgia reconstructiva, ha explicat avui el seu advocat.

L’equip legal de Dao ja ha fet una petició legal d’emergència en una cort d’aquest comtat perquè el jutge exigeixi a United que conservi els vídeos, els enregistraments de veu de la cabina de comandament i altres proves rellevants.

Dilluns hi haurà una audiència sobre aquesta petició, que serà el primer pas cap a la demanda que l’advocat del passatger ha explicat avui que presentarà quan acabin la seua pròpia investigació del cas.

"Aquesta demanda crearà, esperem, un debat internacional sobre com serem tractats d’ara endavant," ha dit avui el lletrat, que va indicar que la ciutat "també és responsable" en ser agents d’un dels seus departaments els que van treure el passatger.

El director executiu d’United, Oscar Muñoz, va prometre aquest dimecres que no es tornarà a utilitzar a policies per treure els passatgers dels avions en cas de sobreventa de bitllets i va reiterar la seua "vergonya" per l’episodi de l’expulsió de Dao.

"No posarem un policia a retirar-los de l’avió. Treure a un passatger que ha reservat, pagat i s’ha assegut, no podem fer això", va assegurar Muñoz en una entrevista en el programa "Good Morning America" de la cadena ABC.

Malgrat que va reconèixer aquest "fallo" com seu, Muñoz ha deixat clar que no pensa deixar el càrrec, com han reclamat desenes de milers de persones en una petició a internet, mentre la companyia s’està veient castigada tant a la bossa com en la seua imatge pública.

El passatger expulsat per la força d’un vol demandarà United Airlines

El passatger expulsat per la força d’un vol demandarà United AirlinesEFE

tracking