SEGRE

SÍRIA CONFLICTE

Un atemptat contra combois de refugiats sirians provoca almenys 43 morts a Alep

Les víctimes formaven part d’un grup de civils evacuats de poblacions en mans dels rebels || L’atac, possiblement obra d’un suïcida, encara no ha estat reivindicat per cap facció

Imatge d’arxiu de civils sirians evacuats en autobusos com els atacats ahir a prop d’Alep.

Imatge d’arxiu de civils sirians evacuats en autobusos com els atacats ahir a prop d’Alep.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quaranta-tres persones van morir ahir i desenes van resultar ferides per l’explosió d’un cotxe bomba, possiblement a mans d’un suïcida, a la ciutat siriana d’Alep (nord), a la zona on van ser portades les prop de 5.000 persones evacuades divendres de dos pobles xiïtes, en el marc d’un acord entre el Govern de Bashar al-Assad i l’oposició.

L’Observatori Sirià de Drets Humans va destacar que el nombre de víctimes va augmentar després que diversos ferits morissin i es trobessin més cossos al lloc de l’explosió, xifra que segons l’agència oficial de notícies russa RIA Novosti hauria superat fins i tot els setanta morts.

El nombre de víctimes podria augmentar davant de la magnitud de l’atac, segons les fonts

Aquesta es va produir a la zona d’Al-Rashidin, als afores d’Alep, on els evacuats esperaven ser traslladats a la seua destinació final.

Els evacuats van sortir divendres al matí d’aquestes poblacions xiïtes, assetjades des de fa més de dos anys per diverses faccions islàmiques i insurgents, entre les quals figura l’Organisme d’Alliberament del Llevant (aliança de l’exfilial siriana d’Al-Qaeda).

Poc després de l’atac, que, al tancament d’aquesta edició, encara no havia estat reivindicat per cap grup, es va reprendre el procés d’evacuació dels residents de Fua i Kefraya i dels de la localitat de Madaya, ubicada als afores de la capital siriana i assetjada per les forces governamentals. L’Observatori va assenyalar que això va ser possible després que es completessin els “tràmits logístics” per finalitzar l’evacuació.

Mentrestant, els autobusos que transportaven els evacuats de Madaya van començar a sortir de la zona d’Al-Ramusa, als afores d’Alep, cap a la província d’Idleb (nord-oest), controlada pels insurgents, i d’altra banda el comboi de Fua i Kefraya es disposava ahir a entrar a la ciutat d’Alep, dominada pel Govern sirià.

Alerten que un dels cervells de l’atac a ‘Charlie Hebdo’ segueix viuBubaker al-Hakim, considerat un dels responsables de l’atemptat de l’Estat Islàmic contra la revista satírica francesa Charlie Hebdo, podria seguir viu, segons va informar ahir l’Exèrcit iraquià. El quarter en territori sirià on hi hauria Al-Hakim va ser bombardejat al novembre per drons nord-americans, de forma que llavors Washington va informar de la seua mort. Tanmateix, ara els serveis secrets iraquians haurien informat els seus col·legues sirians d’una sèrie d’ubicacions suposadament utilitzades per les milícies de l’EI, inclosa una on estaria el mateix Al-Hakim, va assenyalar l’Exèrcit iraquià. Al-Hakim hauria participat en la planificació contra Charlie Hebdo, a la redacció del qual van irrompre dos terroristes que van matar 17 persones i, al carrer, un gendarme francès.

tracking