SEGRE

La Policia escorcolla la casa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional estan registrant des de primera hora del matí l’habitatge i el despatx a Barcelona de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, segons han informat fonts properes al cas.

En concret, la Policia està escorcollant l’habitatge de l’expresident català Jordi Pujol, en una diligència que efectua en presència del seu primogènit Jordi Pujol Ferrusola, a qui el jutge de la Audiencia Nacional José de la Mata va acordar ahir enviar a presó preventiva sense fiança per ocultar suposadament 30 milions d’euros des que s’investiga la fortuna familiar.

A més, segons les fonts, la Policia també està escorcollant per ordre de l’Audiència Nacional el despatx que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol té al carrer Calàbria de Barcelona, en presència de l’exlíder de CiU.

Igualment és previst el registre del domicili a Barcelona el primogènit dels Pujol i de la casa que la família disposa a Queralbs (Girona), segons aquestes fonts.

Els agents busquen en els registres documentació relativa als moviments de la fortuna de la família, entre ells arxius d’una societat que Marta Ferrusola compartia amb el seu fill i que suposadament va servir per desviar diners del clan a l’estranger, segons les fonts consultades per Efe.

El jutge de la Audiencia Nacional José de la Mata va acordar ahir, en una decisió sense precedents en la història judicial del "clan Pujol", enviar per primera vegada a presó incondicional i sense fiança un d’ells, Jordi Pujol Ferrusola, primogènit i suposat organitzador i distribuïdor dels diners ocults de la família.

Tanmateix, el primogènit dels Pujol no ha adormit a la presó i es troba avui a Barcelona, on està presenciant el registre de l’habitatge del seu pare, en qui té una habitació des de fa anys.

Segons el jutge de l’Audiència Nacional, Jordi Pujol Ferrusola ha continuat desenvolupant, malgrat la seua condició d’investigat, tota classe d’activitats comptables, bancàries, contractuals i societàries, reconversió d’operacions, contractes de préstec i reconeixements de deutes" per a "ocultar-los i posar-los fora de l’abast dels tribunals".

L’octubre de 2015, la Policia Nacional ja va entrar al domicili de l’expresident català per registrar l’habitació que disposava en aquest habitatge el seu fill gran en relació amb la causa oberta pel presumpte blanqueig de capitals dirigit pel primogènit dels Pujol.

Fonts de la defensa dels Pujol van precisar llavors a Efe que l’ordre del magistrat contenia una referència expressa a què els agents s’abstinguessin d’intervenir més enllà de les pertinences de Jordi Pujol Ferrusola.

Agents de la Policía Nacional davant del domicili de l'expresident Pujol a Barcelona.

La Policia escorcolla la casa de l'expresident de la Generalitat Jordi PujolEFE

tracking