SEGRE

CORRUPCIÓ

La Policia Nacional realitza cinc escorcolls en propietats de Jordi Pujol i el seu primogènit

Els agents de la UDEF anaven a la recerca de documents sobre els últims moviments de la fortuna familiar || L’expresident de la Generalitat assegura que “sento molt tot el que està passant”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional van portar a terme aquest dimecres diversos escorcolls en cinc propietats de la família Pujol. Els registres es van realitzar per ordre de l’Audiència Nacional l’endemà que prengués declaració a Madrid i decretés presó sense fiança al seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, que va ser present en part d’aquests escorcolls, dels quals els policies es van emportar divers material en caixes.

Els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional van dur a terme escorcolls a l’habitatge de Barcelona de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seua dona, Marta Ferrusola. La UDEF també va inspeccionar el despatx que l’expresident de la Generalitat té al carrer Calàbria i el del seu fill gran al carrer Ganduxer.

Jordi Pujol Ferrusola va ser traslladat de Madrid a Barcelona perquè estigués en els escorcolls

Després, els agents van escorcollar un pis de Jordi Pujol Ferrusola al carrer Moneders. D’altra banda, un altre registre també va tenir lloc a la segona residència del matrimoni dels Pujol, a Queralbs.

Fonts judicials van explicar que no es va demanar cap documentació, sinó que la Policia Judicial va anar buscant i agafant el que va considerar necessari. Els agents buscaven en els registres documentació relativa als moviments de la fortuna de la família, entre aquests, arxius d’una societat que Marta Ferrusola compartia amb el seu fill i que suposadament va servir per desviar diners del clan a l’estranger, segons les fonts consultades.

Després dels escorcolls, la Policia Nacional va traslladar als calabossos de la comissaria de la Verneda Jordi Pujol Ferrusola, abans d’enviar-lo de nou a Madrid per ingressar a la presó de Soto del Real.

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, a la sortida del seu despatx al carrer Calàbria, va evitar atendre els mitjans. Tanmateix, entre dents va assegurar que sent “molt tot el que està passant”.

Pèrits d’Hisenda confirmen pagaments del Palau a CDC Els pèrits de l’Agència Tributària van ratificar ahir que el Palau de la Música va pagar en efectiu als extresorers de CDC Carles Torrent i Daniel Osàcar quantitats que la constructora Ferrovial els feia arribar mitjançant aportacions a la fundació de l’entitat cultural. Tècnics d’Hisenda, de l’auditora Deloitte, que va analitzar el desfalc del Palau, i pèrits econòmics designats per les defenses de Fèlix Millet i Jordi Montull van comparèixer ahir davant el tribunal de l’Audiència de Barcelona que jutja el saqueig. Les explicacions dels tècnics de l’Agència Tributària van sustentar les tesis de la Fiscalia, al concloure que els extresorers de Convergència Democràtica van rebre diners en efectiu que prèviament s’havien cobrat mitjançant talons en comptes del Palau de la Música.

Un policia entra al domicili de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Un policia entra al domicili de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.EFE

tracking