SEGRE

FRANÇA POLÍTICA

Nicolas Sarkozy anuncia que votarà Macron per “responsabilitat”

El fundador dels Republicans diu que s’ha d’aturar la ultradreta || El candidat centrista, esbroncat per uns vaguistes que van ovacionar Le Pen

Macron va ser esbroncat pels treballadors d’una planta en vaga, mentre que Le Pen va ser ovacionada.

Macron va ser esbroncat pels treballadors d’una planta en vaga, mentre que Le Pen va ser ovacionada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident francès Nicolas Sarkozy va anunciar ahir que votarà el candidat centrista Emmanuel Macron a la segona volta de les eleccions presidencials a França, encara que va aclarir que ho fa per “responsabilitat”, per evitar l’auge de la ultradreta, i no perquè recolzi el seu “projecte” polític. Sarkozy ha trencat finalment el seu silenci després de la primera volta de diumenge, en la qual va recordar que el candidat conservador François Fillon, que va ser el seu primer ministre i a qui va donar suport, va quedar fora. “És un terratrèmol polític”, va opinar, destacant que és la primera vegada que el candidat conservador queda fora de la segona volta. En un comunicat al seu perfil de Facebook, l’exmandatari va subratllar que si la candidata ultradretana Marine Le Pen fos l’elegida el 7 de maig i el seu projecte polític es portés a la pràctica, “comportaria conseqüències molt greus per al nostre país i per als francesos”. Sarkozy s’uneix així a la majoria dels partits polítics, inclòs el Partit Socialista de François Hollande, que han anunciat que votaran pel líder d’En Marxa! per frenar Le Pen.

Per la seua banda, el passeig militar que Macron podia esperar fins al Palau de l’Elisi va començar ahir de la pitjor de les formes possibles per a ell, amb una hàbil maniobra política de la seua rival, la ultradretana Marine Le Pen, que el va deixar fora de joc amb una inesperada visita a una fàbrica.

Per sorpresa i demostrant la cintura política que sempre se li ha atribuït, Le Pen va aparèixer al costat dels treballadors en vaga de la fàbrica de Whirlpool a Amiens (nord), que serà deslocalitzada, mentre Macron es reunia a porta tancada amb els sindicats a la Cambra de Comerç. Macron va ser rebut amb esbroncades i crits a favor de la candidata ultradretana al visitar la planta. Aquest encreuament d’espases, que va ser qualificat com el començament real de la campanya de la segona volta, va marcar una jornada en què també es va conèixer que l’esquerrà Jean-Luc Mélenchon, quart en la primera ronda, no farà públic el seu vot a la segona. El líder de La França Insubmisa ha rebut dures crítiques per no participar en el “front republicà” per frenar el pas a Le Pen, a les quals es va sumar el mateix Macron.

tracking