SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Moix demana investigar tres fiscals del cas dels Pujol per coaccions

Una denúncia al·lega pressions a un investigat per declarar contra Pujol || Els fiscals diuen que l’imputat els va demanar diners per anar contra l’expresident

El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, en una foto d’arxiu.

El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, en una foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, va ordenar ahir investigar tres dels fiscals del cas Pujol per coaccions a un imputat, l’empresari Rafael Pallardó, cosa que els fiscals neguen al·legant que aquest els va exigir diners dels “fons reservats” per inculpar l’expresident Jordi Pujol. Els fiscals d’Anticorrupció que demana investigar Moix són José Grinda, Fernando Bermejo i Juan José Rosa, dos dels quals, Grinda i Bermejo, ja van ser apartats del cas del 3% de CDC per Moix perquè el portin dos companys establerts a Catalunya, segons va publicar ahir El Mundo.

Moix ho va fer després de rebre una denúncia de Rafael Pallardó, el “blanquejador” de la trama Emperador.

Aquest empresari va presentar la seua denúncia contra els fiscals el passat 28 de març i s’hi va reunir el 30 d’octubre del 2014, després de fer-los veure que en la informació confiscada dels seus ordinadors pel cas Emperador hi havia coses que no havien vist, com ara correus amb les lletres “JP” i “Marta”, que es referirien a l’expresident de la Generalitat i la seua dona, Marta Ferrusola. En vista d’aquestes informacions, els tres fiscals es van reunir amb ell, però, segons la seua versió, l’imputat no es va ratificar en aquestes paraules i, al contrari, els va demanar diners dels “fons reservats” per inculpar Jordi Pujol. Més de dos anys després d’aquesta reunió, Pallardó denuncia els fiscals per coaccions i obstrucció a la justícia, afirmant que la trobada va tenir lloc el 12 de març del 2015 i que, en aquesta, Grinda, Bermejo i Rosa el van pressionar per confessar contra l’expresident català. El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián va dir ahir que l’expresident Pujol “és el pitjor que li ha passat a Catalunya i a la política catalana, juntament amb Cs”, i va confiar que els problemes judicials de la família no perjudicaran el procés sobiranista català. “És un capo, un polític que, com tants d’altres, van pensar durant molt temps que aquest país era el seu negoci, casa seua”, va sentenciar. Per la seua part, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va assegurar que és “pervers” vincular l’acció de la justícia al procés independentista i va demanar que se sàpiga tota la veritat.

tracking