SEGRE

Susana Díaz entrega 62.582 avals i Pedro Sánchez, 57.369

L'equip de Susana Díaz, amb els avals, aquest dijous davant de la seu del partit a Ferraz.

Susana Díaz entrega 62.582 avals i Pedro Sánchez, 57.369EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants de la presidenta andalusa, Susana Díaz, a les primàries del PSOE han entregat aquest dijous a Ferraz 62.582 firmes que avalen la seua candidatura, la qual cosa suposa que ha aconseguit el seu repte de superar els 41.338 que va presentar el seu rival Pedro Sánchez el 2014.

A aquests cal sumar els que els entregarà Ferraz de militants que han avalat algun aspirant a la seu del PSOE, amb la qual cosa la candidatura de Díaz calcula que tindrà més de 63.000 firmes de suport.

El nombre de firmes que ha recollit Susana Díaz és sis vegades més gran que les 9.368 exigides (el 5 per cent de la militància) per participar en la competició el 21 de maig.

D’altra banda, un grup de militants en representació de l’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez ha entregat 57.369 firmes per a la seua candidatura a les primàries, 16.000 més que les 41.338 de 2014, encara que són unes 5.000 menys que la seua principal rival, Susana Díaz, que ha avalat un terç de la militància.

Sánchez ha superat totes les expectatives i s’ha atansat als avals de Díaz en superar amb escreix les firmes que va aconseguir el 2014, quan es va enfrontar en primàries a Eduardo Madina i José Antonio Pérez Tàpies amb el suport de la major part de les federacions.

L’exsecretari general del PSOE ha volgut que siguin els militants "els protagonistes el dia d’avui", i els que han acudit a Ferraz, segons fonts de la seua candidatura, representen totes les federacions del partit, les joventuts socialistes i les plataformes a través del seu portaveu a nivell nacional.

La candidatura de Sánchez, amb el secretari d’Organització dels socialistes navarresos, Santos Cerdán, al capdavant, ha entregat 26 caixes amb els avals, mentre que la de Díaz els ha repartit en 17 caixes i la de López, en 6.

tracking