SEGRE

ELECCIONS ELISI

Macron surt victoriós del debat cara a cara

Més del 60% dels francesos el veuen guanyador de l’enfrontament amb Le Pen i el centrista desmenteix que tingui comptes a les Bahames, com va insinuar la líder del Front Nacional

La candidata del FN, Marine Le Pen, en un míting a Villepinte.

La candidata del FN, Marine Le Pen, en un míting a Villepinte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre d’Economia i líder de la plataforma En Marxa!, Emmanuel Macron, va sortir qualificat com el vencedor i el candidat més convincent del debat de cara a les eleccions presidencials contra la seua rival del Front Nacional, Marine Le Pen, celebrat dimecres, segons un sondeig publicat després del final de l’emissió del debat. Elaborat per Elabe per a la cadena BFMTV, Macron va ser jutjat com el més convincent per al 63 per cent dels espectadors, davant del 34 per cent que consideren la filla del fundador del Front Nacional com la candidata amb un discurs de més profunditat.

Per la seua part, l’expresident dels Estats Units Barack Obama es va posicionar, en unes declaracions, a favor del líder de la plataforma En Marxa! en vigílies dels comicis de diumenge que ve.

Al seu torn, el fundador del Front Nacional, Jean Marie Le Pen, va assegurar que creu que a la seua filla, Marine Le Pen, li va faltar “altura” durant el debat i ho va atribuir a la gent que envolta la candidata: “Crec que ha estat el seu entorn el que li ha aconsellat que actuï així”, va sentenciar el veterà polític.

Macron també va sortir al pas del rumor llançat per la seua rival durant el debat i va desmentir tenir un compte a les Bahames o en qualsevol altre paradís fiscal. També va afegir que havia presentat una denúncia per “falsedat i ús de falsedat” i per “propagació d’una notícia falsa destinada a tenir una influència en l’escrutini”, segons France Info.

D’altra banda, un grup d’opositors a la candidata d’ultradreta va llançar ous en contra seu quan arribava a una fàbrica a Dol-de-Bretagne, a l’oest del país. No obstant, Le Pen no va arribar a rebre l’impacte de cap objecte gràcies a la protecció del seu equip de seguretat.

tracking