SEGRE

FRANÇA ELECCIONS

Macron acaba la campanya com a clar favorit per ocupar l’Elisi

Els sondejos donen per segura la victòria del candidat socioliberal demà || El cara a cara entre els dos aspirants consagra l’avantatge de l’exministre d’Economia

Emmanuel Macron saluda els simpatitzants durant un acte de campanya a Rodez.

Emmanuel Macron saluda els simpatitzants durant un acte de campanya a Rodez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat socioliberal a la Presidència de França, Emmanuel Macron, va tancar ahir amb tendència ascendent la campanya davant la seua rival, la ultradretana Marine Le Pen, que sembla haver entrat en una espiral negativa.

No només els sondejos semblen donar per segura la victòria demà de l’exministre d’Economia, sobretot després del debat televisat de dimecres passat, sinó que, a més, Macron veu com Le Pen no va aconseguir capitalitzar els dubtes que generava el seu programa.

Els sondejos publicats ahir mostren que el debat va clavar un dur cop a l’aspirant ultradretana i va consagrar l’avantatge ampli que des de la primera volta electoral auguraven al candidat de centre.

La diferència de 24 punts entre tots dos apareix com un abisme que va arribar, fins i tot, a esquerdar la roca que semblava que era l’extrema dreta francesa entorn de la seua “campiona”.

D’altra banda, una dotzena d’activistes de Greenpeace van desplegar una pancarta de 300 metres quadrats des de la Torre Eiffel amb el lema “Llibertat, Igualtat, Fraternitat, #Resist”. Amb l’acció, Greenpeace va voler expressar el seu rebuig a l’extrema dreta al considerar que suposa l’amenaça més gran als valors de França.

L’equip de Le Pen denuncia irregularitats a les paperetesL’equip de la candidata ultradretana a la Presidència de França, Marine Le Pen, va denunciar ahir irregularitats en la recepció de les paperetes de vot que afecten el seu aspirant, però no el seu rival en la segona volta de les eleccions, Emmanuel Macron.

tracking