SEGRE

PRIMÀRIES PARTIT SOCIALISTA

Susana Díaz es bolca en Catalunya, on ha punxat en avals a favor de Pedro Sánchez

Dóna un impuls a la seua campanya per explicar el seu projecte federal per a Espanya || L’exlíder del partit aposta per “un nou PSOE” en què els militants se sentin igual d’importants que els dirigents

Susana Díaz, ahir, a l’arribar a l’esmorzar de campanya a Sant Boi de Llobregat.

Susana Díaz, ahir, a l’arribar a l’esmorzar de campanya a Sant Boi de Llobregat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata a les primàries per liderar el PSOE, Susana Díaz, va assegurar ahir que es deixarà “la pell” en la seua campanya a Catalunya i va confiar que això es traduirà el pròxim 21 de maig en un nombre de vots superior al miler d’avals que el seu projecte va obtenir en aquest territori.

“Com que partim d’un resultat en avals inferior, tenim molt terreny al davant per guanyar i estic segura que així serà. M’atreveixo a dir ja que el nombre de vots aquí a Catalunya serà superior al nombre d’avals”, va afirmar en un acte a Sant Boi de Llobregat.

La candidatura de la presidenta andalusa per encapçalar el PSOE va aconseguir un miler d’avals dels militants del PSC, lluny dels 6.000 que va aconseguir la candidatura de Pedro Sánchez, però pràcticament el doble que els registrats per l’exlehendakari Patxi López. En aquest sentit, Díaz va avisar que en cap cas demanarà a Patxi López que s’afegeixi a la seua candidatura per aconseguir aquesta finalitat, tal com va fer Pedro Sánchez. “No demanaré el suport a Patxi per anar contra Pedro, ni demanaré el suport a Pedro per anar contra Patxi”, va etzibar.

Va venir a Catalunya per explicar el seu projecte d’una Espanya federal, en la qual “es respecti” les persones i els territoris. “Sé que formo part d’un partit que és clau i té la responsabilitat històrica de resoldre l’encaix territorial en el conjunt del país, perquè tots ens sentim orgullosos d’un projecte col·lectiu basat en la llibertat, la igualtat i els drets de la gent”, va exclamar.

Per la seua part, l’exsecretari general socialista i també candidat a les primàries, Pedro

Sánchez

, va apostar ahir a Elx pel “naixement d’un nou PSOE”, un partit “no de quatre o cinc” dirigents, sinó on els militants se sentin igual d’importants que els dirigents.

Sánchez va agrair els més de 53.000 avals rebuts i, en un símil basquetbolístic, va comentar que “això són dos triples que ficarem”. “Això té molt bona pinta, però no es guanya fins al minut 90”, va afegir aquesta vegada en termes futbolístics, i va demanar continuar treballant fins al 21 de maig amb “humilitat” per rubricar aquest “moment històric” del PSOE.

Va valorar el paper de les bases i va advertir que “aquells que van defensar una única candidatura perquè els militants no votessin són els mateixos que s’han sorprès pels avals aconseguits” per la seua llista: “Que poc ens coneixen. Votarem i guanyarem.” El candidat va defensar “un PSOE guanyador però unit a la nostra història i valors, no a la dreta”, i va subratllar que la regeneració democràtica “només serà possible quan el PP deixi de governar el país”, de forma que va reclamar el suport dels que veuen un “error” l’abstenció a favor de la investidura de Mariano Rajoy i, després de criticar els companys que li van donar suport, va afirmar que l’imminent suport d’altres grups al PP en els Pressupostos reflecteix “l’absurd d’haver-nos abstingut”.

Susana Díaz, ahir, a l’arribar a l’esmorzar de campanya a Sant Boi de Llobregat.

Susana Díaz, ahir, a l’arribar a l’esmorzar de campanya a Sant Boi de Llobregat.EFE

tracking