SEGRE

Tres menors morts en atraccions inflables en els últims quinze anys

Més de mig centenar han resultat ferits

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tres menors han mort i més de mig centenar han resultat ferits com a conseqüència dels accidents registrats durant els últims quinze anys en castells inflables a Espanya. L’últim succés va tenir lloc precisament aquest diumenge al explotar una atracció d’aquest tipus instal·lada en un restaurant de Caldes de Malavella (Girona).

Els menors que es trobaven en l’atracció van sortir disparats, a una distància d’entre 10 i 20 metres, impactant contra el terra i patint ferides de diversa consideració, les més greus, una nena de 6 anys que va morir en el succés; uns altres sis menors van resultar ferits, tres d’ells de gravetat.

L’any passat, el 17 de febrer, un nen de 4 anys va morir igualment a conseqüència de les ferides sofertes després de caure-li a sobre un altre menor mentre jugaven en un castell inflable, a la localitat sevillana de La Rinconada.

Una nena de 5 anys va perdre la vida, també el 15 de juliol de 2003, en fracturar-se una vèrtebra cervical mentre jugava en un castell muntat en el Centro Comercial Europa de la localitat de Puerto Rico, al sud de Gran Canària, que mancava de llicència.

Sense registrar víctimes mortals, una ratxa de vent va fer bolcar una atracció inflable en una àrea de servei de l’A-4 a Marmolejo (Jaén) deixant set nens ferits d’entre 8 i 10 anys. Pel que sembla, l’atracció no estava ben fixada a terra, per la qual cosa una ratxa de vent la va arrossegar.

El 27 d’abril de 2014, 26 persones van resultar ferides després que una ràfega de vent elevés unes atraccions inflables a Alacant, que segons va determinar després la investigació policial, mancaven d’ancoratges.

Uns altres quatre nens, amb edats compreses entre els tres i els vuit anys, van resultar ferits igualment, tres d’ells amb pronòstic reservat, en volar, el 24 de maig de 2014, a la localitat madrilenya de Leganés el castell inflable en el qual jugaven a causa del vent.

Aquell mateix any, el 4 de gener, dos nens d’uns 6 anys van resultar ferits, un d’ells amb ferides molt greus, en caure d’un castell inflable a Guadalupe (Múrcia) a causa d’una ràfega de vent.

Varis

Mor una nena de sis anys per l'explosió d'un castell inflableEFE

tracking