SEGRE

La Generalitat licita per 200.000 euros les urnes destinades al referèndum

L'anunci es publica aquest dimarts al DOGC

Treballadors transporten urnes per a unes eleccions catalanes.

La Generalitat licita per 200.000 euros les urnes destinades al referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha licitat per 200.000 euros el subministrament d’urnes per a "les eleccions al Parlament de Catalunya, consultes populars i altres formes de participació ciutadana,", segons publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), amb les que pretén celebrar un referèndum sobiranista després de l’estiu.

En un anunci firmat per Francesc Esteve Balagué, secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, es liciten dos lots, el primer d’"urnes electorals transparents" i el segon d’"urnes de cartró" per valor estimat de 184.000 i de 16.000 euros, respectivament, el que suma un import total de 200.000 euros.

El termini de presentació de les ofertes és de quinze dies comptant des de la publicació de l’anunci de licitació i el lloc per presentar-les, el Registre general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, situat en el número 26 de la Via Laietana de Barcelona.

Fonts de la Generalitat van confirmar la setmana passada que tenien previst iniciar un procés públic per preseleccionar empreses que puguin proveir urnes amb vista a celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya, unes 8.000 de metacrilat i 4.000 de cartró.

Per la seua part, divendres passat el Govern va advertir de la intervenció de la Fiscalia en el moment en què la Generalitat llancés la licitació per adquirir urnes destinades al referèndum independentista.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va avisar que si la Generalitat oficialitzava la compra d’urnes "sense cap dubte, la Fiscalia intervindrà", abans de posar èmfasi que, en una recent interlocutòria, el Tribunal Constitucional va advertir que qualsevol referèndum sobiranista és il·legal i que aquesta il·legalitat vinculava dirigents polítics, funcionaris i empreses.

tracking