SEGRE

TECNOLOGIA

Putin culpa els serveis secrets dels EUA per l'atac cibernètic mundial

La seua virulència es conté a Occident però el virus informàtic ha mutat a Àsia

El virus WannaCry ha mutat a Àsia complicant la lluita per eradicar-lo.

El virus WannaCry ha mutat a Àsia complicant la lluita per eradicar-lo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va assegurar aquest dilluns que Rússia no té res a veure amb l’atac cibernètic global que ja ha afectat més 200.000 ordinadors en almenys 150 països, i va acusar els serveis secrets dels Estats Units de ser “la font primària del virus”. “Crec que la direcció de Microsoft ha assenyalat els serveis secrets dels EUA com la font primària del virus. Rússia no té res a veure amb això”, va dir Putin.

El president de Microsoft, Brad Smith, va advertir diumenge que la provisió de vulnerabilitats informàtiques per part dels governs s’ha convertit en un patró emergent que causa danys generalitzats quan la informació es filtra.

Microsoft va denunciar que Wikileaks havia anunciat les vulnerabilitats emmagatzemades per la CIA

“Hem vist aparèixer a Wikileaks vulnerabilitats emmagatzemades per la CIA, i ara aquesta vulnerabilitat robada a l’NSA (Agència Nacional de Seguretat) ha afectat clients a tot el món”, va criticar Smith, pronunciant-se sobre l’origen de la fallada a Windows que el virus WannaCry aprofita. El ransomware WannaCry, que exigeix un pagament en la moneda digital bitcoin per recuperar l’accés als ordinadors, ha colpejat centres de salut al Regne Unit, grans empreses a França, Espanya, Alemanya, i organismes públics a Rússia.

Aquest dilluns s’esperava una nova onada de sistemes informàtics infectats, una cosa que pel que sembla va ocórrer de forma limitada a Occident. Això es va aconseguir, en part, gràcies a Marcus Hutchins, un informàtic anglès de 22 anys, responsable d’aturar l’atac cibernètic. Després de publicar-se la seua identitat tem patir una possible revenja per part dels hackers.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) va informar que Espanya ocupa la posició número 16 del llistat de països afectats per les diferents variacions del virus, amb 1.200 infeccions.

tracking