SEGRE

FRANÇA GOVERN

Cinc partits al govern de Macron

Després de nomenar un president conservador fa una picada d’ull a totes les ideologies en el repartiment de carteres, incloent-ne d’independents per a Sanitat i Cultura, per exemple

Imatge del nou ministre d’Exteriors, Jean-Yves Le Drian.

Imatge del nou ministre d’Exteriors, Jean-Yves Le Drian.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de França, Emmanuel Macron, va difondre ahir una llista de ministres que aglutina membres de cinc partits, entre els quals dirigents socialistes i conservadors en alguns dels principals llocs, i membres de la societat civil.Vint-i-dos membres formen part d’un gabinet paritari que suposa tota una declaració d’intencions per part de Macron. El president va decidir envoltar-se per membres de gairebé tot l’espectre polític, des del Partit Radical d’Esquerra a Els Republicans.

Després que Macron nomenés Édouard Philippe, d’Els Republicans, com a primer ministre, el president va confirmar la incorporació d’altres noms de la formació conservadora com Bruno Le Maire a la cartera d’Economia i Gérald Darmanin en la d’Acció i Comptes Públics.

El Partit Socialista es troba representat per Gérard Collomb, que s’incorpora com a ministre de l’Interior, i per Jean-Yves Le Drian, que ostentarà la cartera d’Exteriors.

Per part del Partit Radical d’Esquerra, és el responsable d’Ultramar Annick Girardin, i Jacques Mézard, estarà al capdavant del ministeri d’Agricultura.

Paral·lelament, el Moviment Democràtic aconsegueix les carteres de Justícia, que cau en mans de François Bayrou, i l’eurodiputada Sylvie Goulard assumeix Defensa. Així mateix, l’activista Nicolas Hulot s’ocuparà de la cartera de Transició Ecològica.

El Partit de Macron assumeix la representació del Govern de la mà de Christophe Castaner, i el ministeri de cohesió dels Territoris, amb Richard Ferrand. Entre la societat civil, la metgessa Agnès Buzyn es fa càrrec de Sanitat, en Cultura hi haurà l’editora Françoise Nyssen i en Esports, la practicant d’esgrima Laura Flessel.

tracking