SEGRE

PARTITS PODEM

Iglesias admet que la moció de censura contra Rajoy no prosperarà

Diversos milers de persones es concentren a la Puerta del Sol en suport a la proposta de Podem || El Tramabús va acabar allà la ruta amb Cifuentes de protagonista

Pablo Echenique, durant la seua intervenció ahir, a la Puerta del Sol de Madrid.

Pablo Echenique, durant la seua intervenció ahir, a la Puerta del Sol de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va reconèixer que el previsible fracàs de la moció de censura que han presentat contra el president Mariano Rajoy comporta “enormes riscos” per al seu partit. Per això, espera que la iniciativa serveixi per “assenyalar un futur diferent” i de “canvi” com la que va defensar l’expresident del Govern Felipe González fa 37 anys, abans de guanyar les eleccions dos anys després. Ho va assegurar ahir durant la seua intervenció a l’inici de la reunió que el Consell Ciutadà Estatal del seu partit, amb la moció de censura com a principal punt a debatre, malgrat que la iniciativa ja va ser registrada aquest divendres al Congrés.

“Sabem que la moció no prosperarà. Sabem que no seré president del Govern després de la moció i que presentar-la implica enormes riscos, però hem d’afrontar la nostra responsabilitat”, va defensar.

En aquest sentit, Iglesias va assegurar que encara que no guanyaran la votació perquè no compten amb el suport ni del PSOE ni de Ciutadans, aquesta ha de servir, com la que va presentar Felipe González l’any 1980 i que tampoc va guanyar, per “assenyalar un futur diferent” i demostrar que existeix una alternativa de Govern al Partit Popular.

D’altra banda, ahir a la tarda diversos milers de persones es van congregar a la Puerta del Sol de Madrid per secundar la concentració convocada per Units Podem a favor de la moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy. Davant la seu del Govern de la Comunitat de Madrid es va situar l’escenari on els principals dirigents i diputats del grup parlamentari d’Units Podem-En Comú Podem-En Marea van parlar als manifestants per defensar les raons que els han portat a presentar una moció de censura que, malgrat no comptar amb els suports al Congrés, van assegurar que l’han guanyat “al carrer”. En aquesta mateixa concentració Podem va tancar la ruta del Tramabús amb el qual han recorregut Espanya intentant “desemmascarar” la “trama”, i ho va fer amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, com a “convidada especial”.

tracking