SEGRE

DESAFIAMENT NUCLEAR

Corea del Nord insisteix a desafiar i realitza un nou assaig de míssils

Es tractaria d’un coet de mitjà abast que ha posat en alarma Occident

Imatge de l’última desfilada militar nord-coreana a Pyongyang.

Imatge de l’última desfilada militar nord-coreana a Pyongyang.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corea del Nord va redoblar aquest diumenge el seu desafiament a la comunitat internacional al llançar a tall de prova un míssil que va recórrer uns 500 quilòmetres, al cap de tot just una setmana d’haver disparat un altre projectil de mitjà abast. El míssil va assolir “una altitud màxima de 560 quilòmetres i va recórrer una distància de 500 quilòmetres”, segons un comunicat de l’Estat Major Conjunt (JCS), que va afegir que presenta les característiques d’un Pukguksong-2, un projectil de mitjà abast llançat per primera vegada per Corea del Nord el passat 12 de febrer.

Per la seua banda, el Comandament del Pacífic nord-americà (PACOM) va dir que el míssil va impactar en aigües del mar del Japó (anomenat mar de l’Est a les dos Corees) i que tot indica que es tractaria d’un míssil de mitjà abast. Es tracta del vuitè assaig de míssils que realitza el règim comunista de Pyongyang aquest any.

Aquestes repetides proves d’armes de destrucció massiva de Corea del Nord han provocat un enduriment de la retòrica de Washington després de l’arribada al poder al gener de Donald Trump, el Govern del qual ha insinuat la possibilitat de realitzar atacs preventius contra Pyongyang, fet que ha incrementat enormement la tensió a la península coreana.

El desafiament nord-coreà va portar el Pentàgon a enviar el mes passat a aigües de la zona el portaavions Carl Vinson, que encara realitza aquests dies maniobres amb la Marina sud-coreana. Aquesta mateixa setmana Washington va desplegar també en aigües del Pacífic Occidental un altre portaavions, el Ronald Reagan, que suposadament arribarà al mar del Japó en els propers dies.

L’assaig d’aquest diumenge es produeix tot just una setmana després que Pyongyang llancés el Hwasong 12, un nou míssil de mitjà abast que va mostrar importants avenços de cara que el règim de Kim Jong-un desenvolupi en el futur un projectil intercontinental amb cap nuclear que pugui assolir territori nord-americà.

Els experts consideren que, amb aquests últims assajos, Pyongyang estaria posant a prova el nou Govern sud-coreà del president liberal Moon Jae-in, que va arribar al poder fa menys de dos setmanes amb la promesa de millorar els llaços amb el règim comunista mantenint alhora el mecanisme de sancions.

tracking