SEGRE

El Govern enviarà a Rajoy una petició formal pel referèndum

"En els propers dies", en espera d'una "resposta concreta"

La roda de premsa per informar dels acords de Govern, amb els consellers Neus Munté i Santi Vila.

El Govern enviarà a Rajoy una petició formal per negociar el referèndumGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Carles Puigdemont ha acordat aquest dimarts enviar una sol·licitud formal, en format de carta, per a l’obertura de negociacions sobre els termes i les condicions per a la celebració del referèndum, que remetrà "en els propers dies" al cap de l’Executiu, Mariano Rajoy.

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, la consellera de Presidència i portaveu, Neus Munté, ha indicat que, després de la conferència de dilluns de Puigdemont a Madrid, el Govern enviarà la petició formal "en els propers dies" a Rajoy i ha remarcat que esperaran "una resposta concreta" per part del Govern de l'Estat que estigui "a l’altura".

Munté ha subratllat que aquesta invitació a negociar se sustenta en el resultat de les últimes eleccions catalanes del 27S, en les resolucions del Parlament, els treballs del Pacte Nacional pel Referèndum i les mobilitzacions ciutadanes. En aquest context, el Govern, en el seu acord, demana formalment al Govern d’iniciar "com més aviat millor una negociació" per a la celebració d’un referèndum acordat.

La consellera ha expressat, en aquest sentit, una "voluntat franca de diàleg fins l’últim minut de la pròrroga" i ha insistit que aquesta oferta "no caduca i és plenament vigent", sense concretar fins quan esperarà el Govern abans de passar a la via unilateral, tenint en compte que l’Executiu es nega a negociar aquesta qüestió.

En tot cas, Munté espera que la carta que s’enviarà de forma "immediata" a la Moncloa tingui una resposta "a l’altura del civisme" de la seua sol·licitud i ha demandat a l’Executiu central "altura de mires i sentit d’Estat". Ha desitjat que la petició formal es concreti en "una taula de diàleg i en trobades físiques, les que siguin necessàries, per abordar un referèndum," sense descartar així una reunió entre Puigdemont i Rajoy.

El text de l’acord que s’enviarà a Rajoy no entra en la concreció dels termes i condicions del referèndum, sinó que només reclama obrir unes negociacions per discutir-ho.

En l’acord, l’Executiu català posa èmfasi en les mobilitzacions ciutadanes, les resolucions del Parlament i l’opinió d’alguns juristes en el sentit que "celebrar un referèndum és perfectament possible" en l’actual marc jurídic, i que la Constitució "no pot ser un mur per a una solució política"

tracking